Plantronics Gamecom 780'i inceliyoruz

Sıkı oyunculara sunulan Plantronics Gamecom 780'i yakından inceliyoruz.

CHIP Online Notu 83
  • Konforlu kullanım
  • İyi ses kalitesi
  • Bas sesleri
  • İdeal fiyat
  • Ses izolasyonu
  • Plastik malzeme

Oyuncuların en önemli aksesuarları arasında elbette klavye, fare ve kulaklık seti bulunuyor. Her üç aksesuar grubunda da hem tasarım hem de performans anlamında pek çok kışkırtıcı ürün bulunuyor. Bugün inceleyeceğimiz Plantronics'in Gamecom 780 modeli de bu ürünler arasında yer alıyor.

7.1 kanal destekli bir kulaklık seti olan Gamecom 780, üst seviye oyuncular için uygun yapıda tasarlanmış. Tam boyutlu kulaklıkları ve mikrofonunun yanı sıra konforlu yapısıyla da uzun soluklu oyun seanslarında rahatlık sağlama iddiası taşıyan Gamecom 780'i bakalım biz nasıl bulduk?

Konforlu yapı

Gamecom 780, kablolu yapıda ve tam boyutlu bir kulaklık seti. Oyuncuların en çok aradığı kulaklık tipleri arasında elbette konfor, seçim aşamasında kriterlerin üst sıralarında kendine yer bulan bir özellik. Gamecom 780 de bu kriteri doldurabilecek yapıda tasarlanmış. Oldukça rahat sürücülerin sahibi olan kulaklık, 40 mm'lik sürücüleriyle kulakları tam olarak sarıyor. Sürücü yastıklarının kadife kaplamalı olduğunu söyleyelim. Başı sıkmayan tasarımı ve ağır olmayan yapısıyla uzun süreli kullanımlarda rahat bulduğumuz Gamecom 780, kadife yapısıyla ise oyunseverleri tercihe sürükleyebilir. Zira bazı oyunseverler daha çok deri tasarımları tercih ediyor.

Sol sürücüsü üzerinde bir mikrofon bulunduran Gamecom 780, esnek yapıdaki mikrofonu istediğiniz gibi eğip bükmenize izin veriyor. Öte yandan yine aynı sürücü üzerinde mikrofon ses seviyesini ayarlayabileceğiniz gerekli butonlara da yer verilmiş.

Gamecom 780 kablolu yapıda bir kulaklık. 2 metre gibi ideal bir uzunlukta olan kablo, USB ile bilgisayara bağlanıyor.

Dolby 7.1 desteği

Beraberinde bir yazılım CD'si de getiren Gamecom 780, çok zengin olmayan bir yazılımla birkaç ayar sunuyor. Bunlar arasında Dolby özelliği açabiliyor ve oyun veya müzik seçenekleri arasında seçim yapabiliyorsunuz. Öte yandan elbette sesli görüşmeler için de kulaklığı kullanabilirsiniz.

Gamecom 780, Dolby 7.1 kanal ses desteği gösteriyor. Öte yandan Pro Logic IIx teknolojisini de destekleyen kulaklık, açıkçası ses performansıyla gayet başarılı. Biz test sırasında Gamecom 780'i hem oyun hem müzik noktasında inceleme altına aldık. Sonucun başarılı olduğunu söyleyelim. Bunda elbette Dolby'nin desteği büyük. Oyunlarda çevrenizde olup biteni rahatça duyabildiğiniz kulaklık, oyuna odaklanabilmenize izin veriyor ve atmosfere kapılmanızı sağlıyor. Özellikle FPS oyunlarında dikkat edilmesi gereken adım seslerini takip edebiliyorsunuz. Silah sesleriyse gayet iştah açıcı.

Ayrıca Gamecom 780 ile müzikten de keyif almanız mümkün. Yazılım üzerinden "müzik" seçeneğini seçerek daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. Kulaklığın bas seslerindeki başarısını beğendiğimizi de söyleyelim. Ancak kulaklık ses izolasyonu konusunda biraz sıkıntı yaşıyor. Yüksek seste müzik dinlediğinizde çevrenizdekiler rahatsız olabilir.

Özetle

Plantronics Gamecom 780, gayet başarılı bir oyun kulaklığı. Oyuncuların kullanmaktan memnuniyet duyacağını düşünüyoruz. Oyunlarda atmosfere odaklanabilmenizi sağlayan kulaklığın, bas seslere karşısındaki tutumu da gayet iyi. Plastik tasarımını ve ses izolasyonunu pek başarılı bulmasak da ideal fiyatı ve performansı göz önüne alındığında tercih edilebileceğini düşünüyoruz.

Plantronics Gamecom 780'in fiyatı ise 219 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Sıkı oyunculara hitap eden Plantronics Gamecom 780, uzun oyun seanslarında konfor arayan oyunseverler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Plantronics Gamecom 780'e alternatif olarak başka bir kışkırtıcı oyun kulaklığı olan Asus Cerberus'u incelemenizi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics Gamecom 780
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
83
Ses Desteği 7.1 Dolby
Sürücüler 40 mm
Frekans Tepkisi 20 Hz – 20 kHz
Kablo Uzunluğu 2 metre
Bağlantılar USB
Okuyucu Yorumları