Plantronics RIG 400 İnceleme

RIG serisinin fiyat / performans modeli Plantronics RIG 400'ü inceledik!

Plantronics RIG 400 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Modüler tasarım
  • Hafif
  • Yüksek ses performansı
  • Uygun fiyat
  • 7.1 desteği yok

Ülkemizde daha çok kurumsal ürünleri ile tanınan Plantronics'in tarihi aslında çok eskilere dayanıyor. Öyle ki insanoğlu ay yüzeyinde ilk adımlarını attığında Neil Armstrong'e eşlik eden kulaklık Plantronics'den başkası değildi. Firmanın son yıllarda oyunculara yönelik tasarladığı RIG 500 serisi kulaklıkları ise tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi gördü, öyle ki çoğu yerde stok bulmak problem haline geldi.

RIG 400 modeli de ağabeyi RIG 500 serisinin bir altına konumlanmış, giriş seviyesi bir kulaklık. Tamamen modüler yapıda olan ve firma tarafından PC platformu altında konumlandırılan kulaklığın RIG 400 HS ve RIG 400 HX gibi konsol versiyonları da mevcut ve pratikte aynı performansa sahipler. Aralarındaki en önemli fark ise RIG 400'ün kulaklık köprüsünde RIG 500 E ve RIG 515 HD modellerinde de kullanılan ve çok beğenilen bir gerdirme bandı kullanılmış olması. Ayrıca ses kesme özellikli mikrofon da çıkartılabiliyor ve son derece kaliteli bir ses iletme kapasitesine sahip. Daha ilk PUBG denememde arkadaşlarımdan "sesin şahane geliyor" yorumu geldi, açıkçası böyle giriş seviyesi bir üründe bu duruma biraz şaşırdığımı söylemeliyim.

Tamamen plastikten üretilmiş olmasına rağmen beklenmedik derecede sağlam duran ürünün kulaklık köprüsü değiştirilebiliyor. 3.5mm jack ile gelen kulaklık kablosu yeterince uzun ve üzerinde mikrofon açıp kapatma ve ses seviyesi gibi standart kontroller mevcut.

Üründe 40 mm sürücüler kullanılmış ve kumaş kulak yastıkları da –biraz küçük olsalar da- son derece rahat bir kullanım sunuyor. Üstelik ses kalitesi de -özellikle kendi sınıfına göre- muazzam. Daha önce RIG 500 serisini denemediyseniz ses performansı konusunda çok şaşıracağınıza eminim.

Özetle

RIG 400 son derece hafif, rahat ve performanslı bir ürün. 7.1 desteklemiyor olması oyuncuların bir kısmını kendisinden uzaklaştıracak olsa da fiyat performans konusunda tüm rakipleriyle yarışacak seviyede. 200 TL civarına edinilebilen RIG 400, ait olduğu giriş seviyesinde son derece zorlu bir rakip.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics RIG 400
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
93
Okuyucu Yorumları