Plantronics RIG 800HD İnceleme

Başarılı performans, uzun pil ömrü sunan kulaklık, Plantronics RIG 800HD'yi inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Son derece hafif
  • Ön ödemeli Dolby Atmos kodu ile geliyor
  • Hem oyunlarda hem müzik dinlerken yüksek performans
  • Çok uzun pil ömrü
  • Konforlu kulak yastıkları
  • Wi-fi adaptörü hayli büyük
  • Kumaş kulak yastıkları hem içeri hem dışarı ses kaçırıyor

Kablosuz oyuncu ürünlerine karşı ne kadar ön yargılı olursanız olun, bu uzun sürmeyecek. Klavye ve fare konusunda uzun süre önce kırılan performans tabuları, sesin taşınmasının gerektirdiği durumlarda da geçmişte kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda incelediğimiz Corsair HS70'in ardından yine son derece başarılı ve rekabetçi bir kulaklık olan RIG 800HD, kulaklık denilince en köklü firmalar arasında yer alan Plantronics'in kabloyu aradan çıkartmak isteyen oyunculara cevabı olarak konuğumuz.

Plantronics köklü bir marka demiştik, öyle ki Neil Armstrong Ay yüzeyinden Dünya'ya selam gönderdiğinde kaskında Plantronics marka kulaklıklar ve mikrofon bulunmaktaydı. Daha önce RIG 400 ve RIG 500 serilerini fena halde beğendiğimiz bu modüler ailenin son üyesi de önceki modellerin iyi özelliklerini aynen bünyesinde taşımakta. Tasarımdan başlamak gerekirse, bataryalara rağmen sadece 290 gram gelen kulaklık son derece hafif ve tam şarjda 24 saate kadar varan bir pil dayanımına sahip, bu da oyunculara dönük modeller arasında şimdiye kadar gördüğümüz en iyi değer. Elbette bunda herhangi bir RGB ışıklandırmanın olmaması da katkı sağlıyor. Bu konuda tek eleştirimiz tak & kullan tipindeki bu üründe pil ömrünü takip edebileceğimiz tek geribildirimin kulaklığı açtığınızda sesli olarak yapılan "low, medium, high" uyarıları olması.

RIG 800HD tıpkı diğer RIG serilerinde olduğu gibi modüler bir yapıya sahip. Her ne kadar mikrofon yerinden sökülemese de gerdirme kayışı ve köprü sökülebiliyor ve ayrıca satılan farklı renk ve tasarımdaki modeller ile değiştirilebiliyor. Tamamen plastikten yapılmasına rağmen malzeme kalitesi başarılı ve ürün oldukça sağlam. Beraberinde gelen Wi-Fi adaptörünün kablosu oldukça uzun, firma wi-fi menzilinin 10 metre olduğunu söylese de 12 metreye kadar herhangi bir sorun yaşamadık.

RIG 800HD, 40mm sürücüler ile gelen, stereo bir ürün. Diğer taraftan kutudan çıkan ön ödemeli Dolby Atmos kodu ile sanallaştırmaya hazır halde ve oyunlardaki performansı da son derece başarılı. Müzik dinlerken de yüzünüzün güleceğinin müjdesini verebilirim zira ürün hem tiz hem de baslarda dengeyi son derece iyi tutturuyor. Son derece konforlu olan kumaş kulak yastıkları kullanılmasının yan etkisi ise hem içeri ses kaçırması, hem de tam ses açıkken dışarıya ses vermesi.

Özetle

Neticede karşımızda son derece başarılı, hem oyun hem de müzik konusunda üst seviye performans gösteren bir ürün var. Yurt dışı fiyatı 180 dolar olan ürünün 800 TL'lik Türkiye fiyatının da çok rekabetçi olduğunu belirtelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics RIG 800HD
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
90
TipKulak üstü
BağlantıKablosuz
Frekans Tepkisi20 Hz - 20 kHz
Empedans32 ohm
Ağırlık290 gr.
Okuyucu Yorumları