PlayStation Gold Wireless Headset İnceleme

PlayStation Gold Wireless Headset'i inceledik. İşte PS4 kulaklık ailesinin son üyesi...

PlayStation Gold Wireless Headset İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Ses ve sanallaştırma performansı başarılı
  • Son derece hafif ve rahat
  • Ses-chat dengesi ayarlanabiliyor
  • 3.5mm jack desteği
  • Keşke Bluetooth olsaydı
  • Mikrofon performansı vasat
  • Ses izolasyonu zayıf

PlayStation Gold Wireless Headset'i inceledik. PlayStation'ın kablosuz kulaklıklarını incelemeyeli epey zaman geçti. En son 2018 yılının sonlarında elden geçirilen Gold Wireless Headset ailesi de "her şeye yetebilen" bir kablosuz kulaklık isteyen PS4 sahipleri için ciddi bir alternatif.

Plastik bir kasaya ve baş köprüsüne sahip olan ürün bir hayli hafif, sadece 230 gram. Hemen söylemem gerek, başınızın boyutları ne olursa olsun rahat bir pozisyon bulmanızı sağlayacak kadar geniş bir ayar seçeneği var. Sanal gerçeklik gözlükleriyle de gayet iyi uyum sağlıyor.

PlayStation Gold Wireless Headset Ses İzolasyonu

Sürücüler yapay deri kulak yastıkları ile desteklenmiş, kullanımları gayet rahat ve uzun kullanımlarda da sizi yormuyor. Diğer taraftan ses izolasyonu zayıf. Kulaklık hem dışarıdan içeriye, hem de içeriden dışarıya ses kaçırıyor.

Batarya Ömrü Ne Kadar?

PlayStation Gold Wireless Headset'in batarya ömrü ise, yüksek sesli müzik ve oyun kullanımında VSS kapalıyken 7 saat kadar.

Ürünün en önemli özelliği PS4'te 7.1 çevresel ses destekliyor olması, bağlantı gayet kolay. Çevresel ses sol kulaklığın üzerinden kapatılabiliyor veya chat – ses dengesi ayarı yapılabiliyor. Ayrıca üzerindeki bit düğme sayesinde standart veya Super Bass Modu arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

PlayStation Gold Wireless Headset Adaptör Boyutu

Adaptörün boyutu büyük ve maalesef PC'ye bağladığınızda Stereo olarak çalışıyor. 3.5mm jak ile telefonlar ve diğer konsollarda da kullanmanız mümkün ancak sol taraftaki ses açma kısma butonunun çalışmaması kulaklığın tam verimle kullanılmasını engelliyor.

Ses konusunda ise ürün hem oyunlarda sunduğu çevresel ses performansı hem de müzik performansı ile büyük beğenimiz kazandı. Ses son derece net ve sahnesi de beklemediğimiz kadar iyi.

Mikrofon Performansı

Bunu gölgeleyen ise vasatın çok altında kalan mikrofon performansı oluyor. Mikrofon işini yapıp sesinizi karşıya duyursa da boom mikrofonlu rakipleriyle yarışabilecek düzeyde değil.

Özetle

Neticede uygun fiyata her şeyi biraz yapabilen kablosuz bir ürün arıyorsanız Gold Wireless Headset doğru seçenek. Fiyatı da 700 TL civarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli PlayStation Gold Wireless Headset
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
80
Okuyucu Yorumları