Razer Hammerhead USB-C İnceleme

3.5mm jack için veda vakti! İşte karşımızda Razer Hammerhead USB-C kulaklık ve incelemesi!

Razer Hammerhead USB-C İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Kaliteli ses performansı
  • Zengin kutu içeriği
  • Yassı kablo
  • Yassı kablo
  • Biraz ağır ve uzun kullanımda rahatsız
  • Fiyatı yüksek

Razer Hammerhead serisi malumunuz, kulak üstü headsetlere bir türlü alışamamış oyuncuların sığındığı ürünler arasında ön sıralarda yer alıyor. 10mm kulaklık sürücülerinden aldığı gücü size hissettirmekte hiçbir problem yaşamayan ve gerek bass gerekse yüksek ses konusunda bayrak yarıştıran Hammerhead geçtiğimiz günlerde önemli bir adım attı ve 3.5mm jack bağlantılı modelleri arasına ayrıca biri ANC özelliğine sahip olan iki USB-C bağlantılı model ekledi.

Bizim kullandığımız model, donanımında aktif ses kesme (ANC) özelliği bulundurmayan standart model. Kulaklık alışılageldik Hammerhead tasarımını koruyor ve kutu içeriği de son derece zengin. Yanında minik ve kaliteli bir taşıma çantası ile gelen ürün her kulak tipine uygun kulaklık başlıklarını da paketten eksik etmemiş.

Razer'ın zehir yeşili renklerine sahip olan kablo kumaş kaplama değil ve yassı bir tasarımı var. Bu kabloların özelliği deneyimle sabit olarak şu: Dolaştırması zor, bir şekilde dolaşırsa açması daha da zor!

10mm sürücüler metal, biraz ağır ve spor yaparken kullanmaya çok uygun değiller. Diğer taraftan ANC olmasa da içeriye sesi sızdırmamak konusunda hayli başarılı, dışarıya da pek ses sızdırmıyor açıkçası. Ayrıca kulaklıklar mıknatıslı ve kulağınızda olmadığında kolayca toplanabiliyor.

Razer kablonun üzerine bir DAC dönüştürücüsü monte etmiş, bu aynı zamanda ses açma kapatma gibi basit kontrollere ulaşmanızı sağlıyor. Mikrofon performansı ise, beklendiği gibi zayıf. Telefon konuşmalarında yeterli olacaktır, ürünün asıl kullanım yeri de telefonlar olduğu için oyunlardaki mikrofon performansını dert etmeye lüzum yok.

USB-C olunca telefonlara uyumundan da söz etmek gerek. Huawei P30 Pro ve HTC U12'de kusursuzca çalışan kulaklık Galaxy Note 8 ise çalışmadı mesela. Satın almadan önce uyumluluk listesine göz atmayı unutmayın.

Özetle

Razer Hammerhead USB-C kulaklık; yenilikçi tasarımı, kaliteli ses performansı, zengin kutu içeriği ve DAC dönüştürücüsü ile başarılı bir model oluyor. Bu yazı yazılırken ürün ülkemiz stoklarında bulunmuyordu ve yurt dışı fiyatı ise 80$ civarında. Bu anlamda fiyatı da biraz yüksek. Ancak bu, USB-C portlu telefonlar için başarılı bir alternatif olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Hammerhead USB-C
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları