Razer Kraken 7.1 V2 İncelemesi

Özellikle FPS oyuncuları için muhteşem bir kulaklık seti olan Razer Kraken 7.1 V2'yi inceledik.

CHIP Online Notu 95
  • Harika ses yeteneği
  • Tam bir FPS canavarı
  • Üst seviye konfor
  • Razer Synapse ile geniş kontrol
  • Mikrofon
  • Kontrol pedi yok

Oyuncuların popüler markası Razer'ın oyun ekipmanları oyuncular arasında son derece meşhur. Kısa bir süre önce şirketin yeni klavye ve fare modellerini incelemiştik, bu kez de elimizde, daha doğrusu başımızın üzerinde kulaklığı, Razer Kraken 7.1 V2 bulunuyor.

Razer'ın çevresel ses deneyimi isteyen oyunculara sunduğu Kraker 7.1 V2, PC, PlayStation ve Mac oyuncularına hitap ediyor. Yapı kalitesiyle oldukça beğeneceğiniz aşikar, öte yandan kulaklığın çok rahat olduğunu şimdiden söyleyelim ve tasarım özelliklerine geçelim.

Razer Kraken 7.1 V2 Tasarımı

Razer Kraken 7.1 V2 Tasarımı

Kraken 7.1 V2, kaliteli bir malzeme yapısına ve inşa kalitesine sahip diyebiliriz. Çok rahat şekilde kulaklığın konforuyla ilgili tek bir sıkıntınız olmayacağını söyleyebiliriz. Selef model uzun kullanımlarda rahatsız edebiliyordu, fakat bu modelde bu sıkıntı aşılmış. En azından biz kullandığımız uzun süre boyunca Kraken 7.1 V2'den hiç şikayetçi olmadık.

Tasarım detaylarına gelirsek, üst taraftaki Razer yazısından söze başlayalım. İlk modelde kulak köprüsü üzerinde yeşil renkli bir Razer yazısı yer alıyordu. Bu modelde ise tasarıma daha uygun, göze çok çarpmayan ancak güçlü duran bir Razer logosu yer alıyor. Kulak köprüsünün iç yüzeyi yine yumuşak fileli bir malzemeyle kaplı. Kulak yastıkları ise fazlasıyla şişkin ve yumuşak. 50 mm'lik kulak üniteleri içinde kulağınızı tam olarak çevreliyor. Böylece çok rahat bir oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Ha, suni deri malzemenin kullanılması yaz aylarında biraz terletebilir pek tabii.

Kulak ünitelerinin çevresinde kullanılan metalik parçalar, kulaklığın esnemelere karşı dayanıklı olmasını sağlamış. Selef modelde bu bölümler plastikti hatırlarsanız. Kulaklığı 5 kademeye kadar başınıza göre ayarlayabildiğinizi de söyleyelim.

2 metrelik uzunlukta kumaş yapıya sahip USB kablosuyla gelen kulaklık, yine önceki modeldeki gibi kulaklığa gizli bir mikrofon bulunduruyor. Kullanmak istediğinizde, kenardan çekip çıkartıyorsunuz. Bu arada ince bir tasarım detayı, USB'nin ucunda karşımıza çıkıyor. Razer, USB'nin ucunu da resmi rengi yeşil ile renklendirmiş. Hoş bir detay.

Son olarak Razer denince akla gelen Chroma ışıklandırmalar bu modelde de karşımıza çıkıyor pek tabii. Kulaklığın sağ ve sol üniteleri üzerinde yer alan LED bölümlerin ışıklandırmasını yine Razer Synapse yazılımıyla kontrol edebiliyorsunuz.

Razer Kraken 7.1 V2 Performansı

Razer Kraken 7.1 V2 Performansı

Kraken 7.1 V2'yi kullandığımız süre boyunca çok sayıda oyun oynama fırsatı bulduk. Ancak özellikle PlayerUnknown's Battlegrounds, Counter-Strike: Global Offensive ve Fortnite oynadık diyebiliriz. Uzun oyun seanslarımızda konfor bakımından en ufak bir rahatsızlık yaratmayan kulaklık, ses performansı konusunda ise tek kelimeyle kusursuz. Özellikle FPS oyunları için yaratıldığını söylemek zor değil. FPS oyuncuları bilirler, arenada el beceriniz kadar kulağınızın da iyi çalışması gerekiyor. Bu noktada Razer Kraken 7.1 V2, size profesyonel destek sağlıyor diyebiliriz.

Çevredeki düşmanlarınız nerede, ne tarafta doğru yürüyor, size ne kadar uzaklıkta gibi soruların yanıtını, gözünüzü kapatıp sadece adım seslerini dinleyerek verebiliyorsunuz desek, sanırız yanılmış olmayız. Elbette Kraken 7.1 V2'nin tek yeteneği adım seslerini iyi yansıtmak değil; kulaklığı taktığınızda adeta oyunun ortasına düşüyorsunuz. Açıkçası ne söylesek boş; verdiği muazzam keyfi anlatabilmek için kulaklığı kulaklarınıza takmanız gerekiyor.

Razer Kraken 7.1 V2 Yazılım Özellikleri

Razer Kraken 7.1 V2 Yazılım Özellikleri

Kulaklığın ses ayarlarını tamamen Razer Synapse yazılımı üzerinden yapıyorsunuz. Bu bilgisayar oyuncuları için rahat erişim anlamına geliyor, fakat konsol oyuncuları için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Konsol oyuncuları için en azından ses açıp kısmak gibi basit işlemler için kablo üzerine bir kontrol pedi yerleştirilebilirdi diye düşünüyoruz.

Razer Synapse yazılımı üzerinden ilk etapta kulaklığın kalibrasyon ayarını yapmanızı öneriyoruz. Bunun ardından kulaklıkla ilgili çok sayıda detay karşınıza burada çıkıyor. Bas dengesini arttırabiliyor, ses netliğini ayarlayabiliyor ve mikrofona özel seçeneklere erişebiliyorsunuz. Bu arada mikrofonla ilgili ilginç bir durumla karşılaştık, onu da söylemek lazım.

Bilgisayarı her yeniden başlattıktan sonra oyuna girdiğimizde, oyundaki takım üyeleri mikrofonun cızırtı yaptığını söyledi. Bunu yazılım üzerinden Mic Noice Cancellation seçeneğini aktifleştirerek düzeltebiliyorsunuz. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığınızda bu durum tekrarlıyor. Belki de bizden kaynaklanan bir sorundur. Bunun dışında mikrofonla ilgili en ufak bir sorunla karşılaşmadık. Kulaklığın ses performansı olduğu kadar mikrofonu da gayet başarılı.

Özetle

Sonuç olarak Razer Kraken 7.1 V2, özellikle bilgisayar oyuncuları için harika bir kulaklık oluyor. Eğer sağlam bir kulaklık satın almayı düşünüyorsanız, ve bütçeniz 600 TL civarındaysa bakmadan geçmeyin. Oyundaki yetenekleri kadar müzik konusunda da size gerekli desteği sağlıyor kulaklık, bunu da söyleyelim. Özellikle Synapse yazılımı üzerinden gerekli ekolayzır ayarlarını yaparak kulaklığı istediğiniz seviyeye çekebiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Tüm oyuncuların radarına rahatlıkla girebilecek yapıda olan Razer Kraken 7.1 V2, özellikle bilgisayar oyuncularına hitap ediyor.

Alternatifleri

Sony WH-1000xM2'ye alternatif olarak Bose QuiteComfort 35'i de yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Kraken 7.1 V2
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
95
Tip Kulak üstü
Bağlantı Kablolu
Sürücüler 50 mm
Mıknatıs Neodimium
Frekans Tepkisi 12 – 28.000 Hz
Hassasiyet 123 dB
Bağlantılar USB
Kablo Uzunluğu 2 metre
Ağırlık 349 gr.
Okuyucu Yorumları