Kraker Pro kulaklığı denedik!

Oyuncular için özel olarak geliştirilen Kraken Pro mikrofonlu kulaklığı denedik!

CHIP Online Notu 93
  • Rahat
  • Derin baslar
  • Şık tasarım
  • Kolay kurulum
  • Performans
  • Mikrofon tasarımı daha iyi olabilirdi
  • Ses kontrol ünitesi yok

Oyunculara özel geliştirilen kulaklık setlerinden biri olan ve Razer tarafından üretilen Kraken Pro, Razer'ın Kraken serisinin son üyesi olarak test merkezimize konuk oldu. Yeşil ve siyah renk seçeneklerine sahip olan kulaklığın ilk bakışta oldukça şık göründüğünü söylemeliyiz. Öncelikle oyun için tasarlanan ve mikrofonu ile sesli sohbet için de gayet rahat bir şekilde kullanılabilecek olan Kraken Pro, bu özellikleriyle gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Diğer yandan elbette Kraken Pro'yu müzik için de kullanabilirsiniz. Fakat Kraken Pro'nun bu yönüyle çok iddialı olmadığını şimdiden söyleyelim.

Yeşil ve siyah renkli tasarım

Söze öncelikle Kraken Pro'nun tasarımıyla başlayalım. Tasarımında ağırlıklı olarak plastik malzeme kullanılan Kraken Pro, oldukça rahat bir tasarıma sahip. Oyuncular, Kraken Pro'yu siyah veya yeşil renklerde tercih edebiliyorlar. Ayarlanabilir bir kafa bandı bulunan kulaklığın sürücüleri içeriye doğru dönebilen bir yapıda. Kulakları tamamen saran bir tasarıma sahip olan Kraken Pro'da, aynı zamanda uzun oyun saatleri de düşünülerek nefes alan kulak yastıklarına yer verilmiş. Böylece uzun saatler sonunda rahatsızlık hissettirmeyen Kraken Pro, 40 mm'lik neodimyum mıknatıslı sürücülerin sahibi. Geniş sürücülerinin yanı sıra elbette her oyun kulaklığında bulunduğu üzere bir de mikrofon sahibi olan kulaklık, mikrofonu sol sürücünün içine gizlemiş. Çekip çıkartabileceğiniz mikrofon, her ne kadar iletişimle ilgili bir sorun yaşatmıyor olsa da daha ergonomik olabilirmiş.

İddialı performans

Kraken Pro, kategorisindeki tüm fantezi öğelerini geride bırakmış bir oyun kulaklığı. Kablosuz bağlantı ve çevresel ses gibi herhangi bir özelliğe sahip olmayan Kraken Pro, sanıldığının aksine kendi yolunda fazlasıyla başarılı. Özellikle iyi bir oyun kulaklığı gibi bas yönetimi oldukça güçlü olan Kraken Pro, yaptığımız testlerde oyunların aksiyon sahnelerinde gayet başarılı bir performans sergiledi. Patlama ve silah seslerini derin bir şekilde iletebilen kulaklık, bu anlamda bizden tam not aldı.

Kulaklığın hemen yanında bulunan mikrofondan bahsedecek olursak, onun da çok iyi çalıştığını söyleyebiliriz. Her ne kadar bükülebilir yapıda olmasıyla rahatlık yaşatsa da, gizli yuvasından dışarıya oldukça zor bir şekilde çıkartabildiğiniz mikrofon, podcast ve kayıtlar için de kullanışlı. Oyun içi iletişimde sıkıntı yaşamayacağınız bir gerçek. Sesinizi karşı tarafa açık ve net bir şekilde ulaştırabiliyor.

Kolay kurulum ve kullanım

Kraken Pro'nun diğer bir artısı ise çift kablo ile birlikte gelmesi. Biri 1.3 metre, diğeri ise 2 metre uzunluğunda çift kabloya sahip olan Kraken Pro, bunlardan 2 metrelik kabloyu köprü olarak kullanıyor. Böylece iki kabloyu birleştirerek toplamda 3.3 metre uzunluğunda kabloya sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca ucunda USB yerine 3.5 mm'lik jak bulunduran kablo, böylece Kraken Pro'nun kurulumunu rahat bir şekilde yapabilmenizi sağlıyor. Kraken Pro'da, diğer pek çok oyun kulaklığı gibi kurulumla, yazılımla uğraşmanıza gerek yok. Hemen kutusundan çıkartıp bilgisayarınıza bağlayabiliyor ve oyuna dalabiliyorsunuz.

Diğer yandan kablo üzerinde bir ses kontrol birimi olabilirmiş. İstediğinizde mikrofonu kapatabileceğiniz veya ses seviyesini ayarlayabileceğiniz böyle bir ünite çok işe yarayabilirdi.

Özetle

Konfor sahibi bir kulaklık olan Kraken Pro, oyuncuların beğeneceği türden bir performans sunuyor. Derin bas yönetimiyle dikkat çeken kulaklık, uzun oyun seanslarında yanınızda olacak.

Kimler Almalı

Başarılı performans gösteren, rahat bir kullanıma sahip, tasarım yönüyle de ergonomik bir oyun kulaklığı arıyorsanız Kraken Pro size göre olabilir.

Alternatifleri

Kraken Pro'nun kablosu bağlantı veya çevresel ses gibi özellikleri bulunmuyor. Eğer aradığınız kulaklıkta bu özellikler olsun istiyorsanız, farklı alternatiflere yönelebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Kraken Pro
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
93
Sürücüler 40 mm
Frekans Tepkisi 20 Hz - 20 kHz
Empedans 32 Ohm
Kablo Uzunluğu 1.3 m / 2 m
Bağlantılar 3.5 mm jak
Renk Yeşil, siyah
Okuyucu Yorumları