Sades Spellond PRO İnceleme

Bu kulaklık Battlefield V'te savaşın içine çekiyor! Güçlü titreşimli Sades Spellond PRO'yu inceledik

CHIP Online Notu 85
  • Ses performansı
  • Güçlü titreşim
  • Rahat kumaş yastıklar
  • Mikrofon performansı yeterli
  • Nispeten ağır
  • Kablo malzemesi

Oyuncular için platformun kendisinin olduğu kadar oyun ekipmanlarının da büyük önem gösterdiği aşikar. Klavyesi, faresi, hatta mouse pad'i bir yana, kulaklık da önemli oyuncu ekipmanları arasında. Bu noktada olabildiğince çok sayıda model inceleyerek, oyuncuların kendilerine uygun ekipmanı seçebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün değerlendireceğimiz ekipman ise, Sades'in Spellond Pro oyuncu kulaklığı olacak.

Sades, ülkemizde yeni görmeye başladığımız bir marka. Kısa bir süre önce giriş seviyesi oyuncu kulaklığı olan T-Power modelini incelemiştik hatırlarsanız. Bu kez ise, üst segmente ait modeli olan Spellond Pro'ya yakından bakacağız. İlk olarak sözü tasarımdan açalım.

Spellond Pro tasarım özellikleri

Spellond Pro tasarım özellikleri

Spellond Pro, tasarımıyla büyük boyutlu bir kulaklık oluyor. Agresif bir tasarım kazanması açısından kaslı bir görünümde üretilen kulaklık, plastik malzemeden oluşuyor. Kulaklığı başınıza göre ayarlayabilmenizi sağlayan kızak ise metal malzeme içeriyor.

50 mm gibi geniş sürücülere sahip olan Spellond Pro, kumaş malzemeli kulak yastıklarıyla başınızda rahat duruyor. Yine kulaklık köprüsünün iç yüzünde de hacimli kumaş kaplamalı yastığın kullanılması iyi olmuş. Böylece uzun süreler rahat şekilde kulaklığı kullanabiliyorsunuz.

Kulaklığın ağırlığı ise 360 gram seviyesinde. Çok hafif olduğunu söyleyemeyeceğiz; ağırlığıyla ortalama bir değer sunuyor bizlere.

USB arabirimini kullanan Spellond Pro, 3 metre gibi uzun bir kabloyla beraber geliyor. Eğer bu uzunluk sizin için fazlaysa, kablo üzerindeki plastik bant ile kabloyu katlayabiliyorsunuz. Kablonun plastik kaplamasını ise beğenmedik; çok basit görünüyor.

Kablo üzerinde bir kumanda da bulunduran Spellond Pro, bu arabirim üzerinden az sonra bahsedeceğimiz birçok ayarı yapabilmenizi sağlıyor.

Spellond Pro, sol kulak ünitesi üzerinde bir mikrofon bulunduruyor. Bu miktoronu kullanmadığınız durumlarda katlayıp haznesine kısmen gizleyebiliyorsunuz. Ayrıca yine sol taraftaki sürücüde ve mikrofon üzerinde LED ışıklandırmanın mevcut olduğunu da söyleyelim.

Spellond Pro'nun performansı nasıl?

Spellond Pro'nun performansı nasıl?

Şimdi gelelim performansa ve kulaklığın bu yöndeki özelliklerine. Spellond Pro'nun, Bongiovi Acoustics ile iş birliği neticesinde üretilmiş bir model olduğunu söyleyelim. Kulaklık, oyunlarda yüksek seviyede ses performansı sağlayabiliyor. İsteğe bağlı olarak iki farklı ses modu sunmasının yanı sıra, güçlü titreşim desteğinin bulunduğunu da ilave edelim.

Ses modlarını, tekli ve çoklu oyunculu oyunlar şeklinde ikiye ayıran Sades, burada tercihi oyuncuya bırakmış. Kablo üzerindeki kumanda yoluyla sesi optimize edebiliyorsunuz. Ortadaki tuşa basarak değiştirebileceğiniz mod, kulaklığın rengine ve oyundaki ses performansına dokunuyor.

Bireysel oyunlarda mavi, çoklu oyunculu oyunlardaki ses profilinde ise kırmızı renk alan kulaklık, hissedilir biçimde bir ses farkı da yaşatıyor. Çoklu oyunlarda tizleri ve dolayısı ile adım seslerini ön plana çıkaran kulaklık, ayrıca yine kumanda üzerindeki "V" butonu ile titreşimi devreye sokuyor –ki burada gerçek anlamda güçlü bir titreşimden bahsediyoruz. Her oyun ve oyuncu için uygun olmasa da, böyle bir opsiyonun sunulmuş olması güzel bir detay olmuş.

Biz Spellond Pro'yu incelediğimiz süre boyunca özellikle Battlefield V oynadık ve gerek kulaklığın çoklu oyuncu ses modunu, gerek titreşim desteğini beğendik. Özellikle titreşimi açtığınızda, kulaklık sağladığı güçlü titreşimle sizi savaşın göbeğine çekiyor. Ancak bu titreşimin seviyesini ayarlamak hoş olabilirdi. Ha, kullanmak istemeyen kapatabilir elbette, fakat kulaklığı titreşimi açıkken denedikten sonra, kapattığınızda bu defa da ses yavan kalabiliyor. Bu anlamda bir ayar mekanizması güzel olabilirdi.

Bu arada elbette bu tip oyunlarda önemli olan bir diğer nokta da sesli iletişim için mikrofonun performansı oluyor kuşkusuz. Kulaklığın üzerindeki mikrofonun da üzerine düşeni yerine getirdiğini bu noktada söyleyebiliriz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak, Sades Spellond Pro, güzel bir oyuncu kulaklığı olmuş. Yüksek bas efekti uygulamasıyla farklı bir tat bırakan kulaklık, genel ses performansı ve iki farklı ses profiliyle sınıfı geçiyor. Çok hafif bir kulaklık olduğunu söyleyemeyeceğiz, ancak kumaş kaplamalı yapıdaki yastıklarıyla başta rahat duruyor. Uzun kablosunun bulunması kimileri için avantaj, kimileri için dezavantaj sunacaktır, fakat kablo malzemesini beğenmediğimizi tekrar iletelim. Kulaklığın fiyatı ise Sades'in resmi sitesinde 563 TL olarak görünüyor. Bu fiyatla kategorisinde ise rakibi fazla.

Kimler Almalı

Sağlam ses performansının yanı sıra özellikle sağladığı güçlü titreşimle oyuncuyu oyunun içine çeken bir kulaklık arayanlar Sades Spellond Pro'yu yakından değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Sades Spellond Pro'ya alternatif olarak Plantronics RIG 505 LAVA, Kingston Hyperx Cloud, Corsair Gaming HS60, Cooler Master Pulse gibi modelleri de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sades Spellond PRO
Ürün Markası Sades
CHIP Online Notu
85
TipKulak üstü
BağlantıKablolu
Sürücü Boyutu50 mm
Frekans Tepkisi20 Hz – 20.000 Hz
Kablo Uzunluğu3 m
BağlantılarUSB
Ağırlık360 gr.
Okuyucu Yorumları