Asus Zenfone Max Pro İnceleme

2 güne kadar pil ömrü sunan Zenfone Max Pro, satın alınır mı? İnceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Android 8.1
  • Net FHD+ ekran
  • Pil ömrü
  • Ön kamerada flaş
  • 4K video kaydı
  • Parmak izi ve yüz tanıma özelliği
  • Bluetooth 5.0, FM radyo
  • Çift SIM kart
  • NFC desteği yok
  • Kamera arayüzü

Asus'un Zenfone 5 serisi altında sunduğu yeni akıllı telefonu Zenfone Max Pro, özellikle üst seviye pil ömrü sunan iyi bir akıllı telefon satın almak isteyenler için geliyor. Zenfone Max Pro, henüz ülkemizde yeni satışa sunuluyor. Bu anlamda oldukça taze bir model olduğunun altını çizmek lazım.

Kesintisiz kullanım anlayışını benimseyen telefon, 5000 mAh kapasitesindeki bataryasıyla 2 güne kadar pil ömrü sağlayabiliyor. Tasarım hatlarıyla da güzel görünen Zenfone Max Pro, saf Android deneyimi sunan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle de dikkat çekiyor. Peki, şimdi Zenfone Max Pro'ya daha yakından bakalım ve tüm özelliklerini masaya yatıralım. Söze önce her zaman olduğu gibi tasarımla başlayalım.

Zenfone Max Pro tasarımı nasıl?

Zenfone Max Pro tasarımı nasıl?

Zenfone Max Pro, tasarımıyla oldukça güzel görünen bir model. 2 farklı renk seçeneğiyle gelen telefon, elimizde Meteor Silver rengiyle bulunuyor. Ayrıca Deepsea Black rengiyle de telefonu tercih edebiliyorsunuz.

Fazlasıyla ince hatlara sahip olan Zenfone Max Pro, gövdesinde metal malzeme kullanıyor. Böylece cam tasarımlı modellere göre daha dayanıklı olabilen telefon, ekranıyla da muadil modellere göre daha fazla görüş alanı sunuyor. Şöyle ki, kategorisindeki çoğu standart 5.5 inç boyutundaki ekranlı telefonlarla aynı büyüklükte olmasına karşın, 6 inçlik bir ekranı üzerinde bulunuruyor. Bu arada ekranın 2.5D eğimli ekran olduğunu da belirtelim. Ekranın detaylarından az sonra bahsedeceğiz zaten.

Telefonun çevresine bakacak olursak, arka tarafta parmak izi sensörünün yerleştirildiğini görüyoruz. Sensörün yeri erişim için gayet ideal. Ayrıca bir bezel ile çevrelendiğinden kolaylıkla sensörü ayırt edebiliyorsunuz.

Telefonun köşesinde çift arka kamera yer alıyor. Onun altında LED flaş da mevcut elbette.

Sağ kenarında ses ve güç butonlarını yan yana bulunduran telefon, sol tarafta da SIM kart ve microSD kart çekmecesine yer veriyor. Bu arada Zenfone Max Pro'nun çift SIM kart desteği sunduğunu da belirtelim. İki SIM kartınızı kullanırken, aynı anda microSD kartı da kullanabiliyorsunuz. Bu anlamda, son dönemde gördüğümüz bu alanda hibrit sistemi tercih eden telefonların bir adım önüne geçiyor Zenfone Max Pro; onu da belirtmek lazım.

Telefonun alt kenarına geldiğimizde, burada da USB girişi, hoparlör ve 3.5mm kulaklık girişinin yan yana sıralandığını görüyoruz. Telefonun kutusunda bir kulaklığın yer aldığını da söyleyelim ve şimdi ekran ile işletim sistemine yakından bakalım.

6 inç FHD+ ekran ve saf Android

6 inç FHD+ ekran ve saf Android

Eskiden ne kadar büyük bulsak da, artık 5 ve 5.5 inç boyutlu akıllı telefonlar neredeyse standart hale geldi. Ancak yeni trend, daha büyük ekranlı akıllı telefonlar. Zira daha büyük ekran, daha geniş görüntü ve daha fazla içerik anlamına geliyor. Zenfone Max Pro da bu anlamda tam destek veriyor.

6 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan Zenfone Max Pro, ekranıyla bizlere Full HD+, yani 1080x2160 piksel çözünürlük sağlıyor. Telefonun net ve parlak bir ekran deneyimi sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sayede özellikle oyun oynarken ve film izlerken keyif alacaksınız.

18:9 görüntü oranı sunan ekran, bu sayede oldukça yenilikçi bir model oluyor. Panel olarak IPS LCD kullanılmış. Bu da renk doygunluğu konusunda bilindiği gibi gayet tatmin edici bir panel zaten. Renk doğruluğuyla beğendiğimiz ekranın kontrast oranı da 1500:1 seviyesinde.

Zenfone Max Pro'nun işletim sisteminden de bahsedelim. Dediğimiz gibi telefonda Android 8.1 Oreo işletim sistemi yer alıyor. Böylece bu telefonla güncel Android deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Özellikle saf Android deneyimi için özelleştirmeden kaçınılmış olması güzel. Böylece gayet sade ve kolay anlaşılabilir bir kullanım amaçlanmış.

Merak edenler için şunu da söyleyelim: Telefonla birlikte gelen kafa karıştırıcı uygulamalar da yok. Bilindiği gibi bazı telefonlarda ön yüklü uygulamalarla karşılaşıyoruz ve bunlar herkes tarafından kullanılmıyor, ancak bazıları silinemiyor da; telefonda ek alan kaplıyor. Zenfone Max Pro'da bunlar yok. Hatta telefonda ayrıca 100 GB gibi oldukça geniş bir depolama alanı da Google Drive'da kullanıcılara sunuluyor.

İşletim sistemine ilişkin olarak telefonun yüz tanıma özelliğinden de bahsedelim. Evet, Zenfone Max Pro'da parmak izi sensörünün yanında ayrıca bir yüz tanıma yöntemi de var. Güvenlik ayarları kısmından buraya erişebiliyorsunuz. Hızlıca yüzünüzü tanıttıktan sonra da ekran kilidinizi yalnızca telefona bakarak açmanız mümkün. Yaptığımız denemelerde bu özelliğin oldukça hızlı çalıştığını gördük. Öte yandan parmak izi sensörünü kullanmak isteyenler de hızlı bir erişim sağlayabiliyorlar; bunu da söyleyelim. Seri şekilde çalışan parmak izi sensörü, ayrıca parmağınız nemli olsa bile algılamada size sorun yaşatmıyor.

Yine işletim sisteminde yer alan ZenMotion bölümüne de dikkat çekmek istiyoruz. Sistem > Hareketler kısmında bulunan ZenMotion alanından, ekranı uyandırmak veya ekranı kapatmak için çift tıklama ve ekrana çizeceğiniz harflerle uygulamalara hızlıca erişebilme özelliğini aktifleştirebiliyorsunuz.

Zenfone Max Pro özellikler ve performans

Zenfone Max Pro özellikler ve performans

Zenfone Max Pro, orta segment kategorisinde bir akıllı telefon oluyor. 8 çekirdekli Snapdragon 636 işlemciden güç sağlayan telefon, bu işlemcisiyle özellikle Snapdragon 625 işlemcili modellere göre hissedilir biçimde performans artışı gösteriyor.

1.8 GHz frekanslı Kyro 260 yonga setinden güç alan telefonda, grafik işlemci olarak ise Adreno 512 kullanılmış. Telefonun performans sonuçlarına geçmeden elimizdeki modelde 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı sunulduğunu da söyleyelim. Bu arada microSD kart yoluyla telefonun hafızasını teorik olarak 2TB'a kadar arttırabiliyorsunuz.

Telefona uyguladığımız AnTuTu Benchmark testinden aldığımız sonuç 114536 puan olurken, GeekBench'te de çoklu çekirdek skoruyla 4629 puan sağladık. Bu anlamda telefon kategorisi için iyi sonuç üretiyor. Peki, bunun gündelik kullanıma etkisi nasıl oluyor?

Normal kullanım noktasında gayet keyifli bir deneyim sağlayan telefon, Android işletim sistemi içinde akıcı davranıyor. Uygulama kullanımı ve uygulamalar arasında geçişlerde herhangi bir sorun gözlemlemedik. Elbette telefonun uzun kullanımda nasıl bir deneyim yaşattığını ilerleyen dönemlerde ZenFone Max Pro'ya uygulayacağımız uzun dönem testimizde sizlere aktaracağız.

Oyun kısmına gelirsek, merak edilen konu aşikar elbette. Zenfone Max Pro, PUBG çalıştırıyor mu? Evet, telefonu kullandığımız süre boyunca Zenfone Max Pro ile PUBG oynama fırsatımız oldu. Orta seviyeli grafik ayarlarıyla akıcı bir PUBG performansı sağlayabiliyorsunuz. Bu noktada Zenfone Max Pro'nun geniş bataryası da önem kazanıyor elbette. Zira sıkı mobil oyuncuların en büyük derdi pil ömrü oluyor bilindiği gibi. Neyse ki Zenfone Max Pro ile böylesi bir dert yok; zira telefonda söylediğimiz gibi tam 5000 mAh kapasitesinde batarya bulunuyor. Peki, bununla nasıl bir performans sağlanıyor? Şimdi Zenfone Max Pro'nun pil ömründen bahsedelim.

Zenfone Max Pro pil ömrü nasıl?

Zenfone Max Pro pil ömrü nasıl?

Zenfone Max Pro, Asus'un daha önceki Max modellerinden de aşina olduğumuz gibi güçlü bir batarya getiriyor bizlere. Böylece yoğun kullanımlara hazır olan telefon, yanınıza bir mobil şarj cihazı almadan gönül rahatlığıyla dışarı çıkma özgürlüğü sağlıyor. Yani bu telefonu 2 gün boyunca şarj etmeden kullanabiliyor musunuz? Buna cevabımız evet. Şimdi kafanızda daha net bir tablo oluşması için rakamsal olarak da bataryanın performans sonuçlarını aktaralım.

Zenfone Max Pro'yu tam kapasite şarj edip bir köşeye bırakırsanız, tam 35 gün sonra geri geldiğinizde telefonun halen açık şekilde sizi beklediğini göreceksiniz. En azından Asus'un telefonun bekleme süresine ilişkin verdiği bilgi bu yönde. Elbette bunu hiçbirimiz yapmayacağız; çünkü tüm senaryolar telefonu daha çok yormak üzerine.

Bu noktada da tek şarjla tam 12 saate kadar oyun performansı sunabilen Zenfone Max Pro'nun, 20 saate kadar YouTube üzerinden video oynatabildiğini, 42 saate kadar telefon görüşmesi sağlayabildiğini ve 28 saate kadar da Wi-Fi üzerinden internette dolaşma olanağı tanıyabildiğini söyleyebiliriz. Peki, gündelik, karışık kullanımda pil performansı nasıl?

Bizim Zenfone Max Pro'yu denerken kullandığımız karışık senaryoda, Wi-Fi ve 4G dönüşümlü kullanarak, sık oyun oynadığımız, sosyal medya mesajlaşmalarımızı yaptığımız, e-posta ve telefon görüşmeleri de elbette dahil kullanımda tam 48 saati görebildiğimizi söyleyebiliriz. Bu da gerçekten fazlasıyla tatmin edici bir süre doğrusu.

Peki, Zenfone Max Pro'nun bataryası sonunda tükendiğinde, onu ne kadar sürede şarj edebiliyorsunuz? Telefon gerçekten hızlı şekilde şarj olabiliyor. 1 saat civarında 3000 mAh kapasiteyi doldurabilen Zenfone Max Pro, 3 saatten az bir sürede de 5000 mAh kapasitesinde tam olarak şarj olabiliyor.

Zenfone Max Pro kameralar

Zenfone Max Pro kameralar

Zenfone Max Pro, çift kameralı akıllı telefonlardan biri oluyor. Böylece alan derinlikli, yani Bokeh efektli fotoğrafları rahatlıkla çekebiliyorsunuz. Telefonun arkasında yer alan çift kameralardan biri 13 MP, diğeri ise 5 MP ölçüsünde. f/2.2 ve f/2.4 diyaframlı bu kameralardan, elbette 5 MP olanı derinlik sensörü olarak kullanılıyor.

Faz algılamalı otofokusun kullanıldığı arka kamera ile HDR ve panoramik fotağraf çekimi yapılabiliyor. Ayrıca önemli bir özellik: Zenfone Max Pro, 4K video kaydı yapabiliyor.

Ön kameraya gelirsek, burada da 8 MP ölçüsünde ve f/2.2 diyaframlı bir selfie kamerası görüyoruz. Ön kamerayla da Full HD video kaydı yapılabiliyor. Bu arada burası için önemli bir nokta da, ön kamerada LED flaş desteğinin bulunması oluyor. Böylece görüntülü görüşmeler veya karanlık anlarda aydınlık selfie fotoğrafları için flaşı kullanabiliyorsunuz. Elbette arka taraftaki kameralar için de bir LED flaş yer alıyor.

Performans noktasına gelirsek, Zenfone Max Pro ile uygun ışık koşullarında, gün içi çekimlerde sosyal medya paylaşımları için iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Elbette ışık koşulları düştüğünde, kameralar da olumsuz etkileniyor. Ancak bu gibi durumlarda flaş kurtarıcınız oluyor diyebiliriz.

Özetle

Zenfone Max Pro, özellikle pil süresi ile öne çıkan bir model gibi görünse de, aslında sunduğu çevresel özellikleriyle de kullanımı keyifli bir akıllı telefon oluyor. Başarılı pil ömrünün yanı sıra oyun ve kullanım için uygun performans göstermesi, saf Android deneyimi yaşatması, net ekranı, 4K video kaydı sağlaması, parmak izi ve yüz tanıma özelliklerinin iyi çalışması, Bluetooth 5 desteği göstermesi ve inceleme boyunca aktardığımız diğer özellikleriyle gerçekten iyi bir model olmuş kanısındayız. NFC desteği olsa ve kamera arabirimi biraz elden geçirilse çok daha iyi olurmuş doğrusu, bunu da söylemek lazım.

Peki, Zenfone Max Pro'yu ne kadar ve nereden satın alabilirsiniz. Şu an Zenfone Max Pro, Hepsiburada üzerinden 2399 TL fiyat ile ön siparişte. 1 Ekim tarihine kadar avantajlı fiyatla satın alınabilecek. 1 Ekim'den sonra ise yine Hepsiburada üzerinden 2699 TL fiyat etiketiyle bulunabilecek. Tabii ki Asus Türkiye Garantili olarak satıldığını da belirtmekte yarar var.

Kimler Almalı

Satın alacağı akıllı telefonda özellikle güçlü pil ömrü arayan kullanıcılar, yeni modeller arasında Asus Zenfone Max Pro'yu rahatlıkla değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Asus Zenfone Max Pro'ya alternatif olarak yine geniş bataryaya sahip ve 4 kameralı Casper Via F2 modelini de yakın fiyata bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Zenfone Max Pro
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85
ModelZB602KL
İşletim SistemiAndroid 8.1
İşlemciQualcomm Snapdragon 636
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2160 px
Grafik İşlemciAdreno 512
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama2000 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi840:00 saat
Konuşma Süresi042:00 saat
Boyutlar76 x 159 x 8.45 mm
Ağırlık180 gr.
Okuyucu Yorumları