Samsung Galaxy Note 3'ü test ettik!

Samsung'un yeni devi Galaxy Note 3'ü tüm detaylarıyla test ettik! Merak ettiğiniz her şey içeride...

CHIP Online Notu 97
  • Sağlam performans
  • Müthiş pil ömrü
  • Zengin özellikler
  • S-Pen ve akıllı menüler
  • Ekran ve görüntü kalitesi
  • Tek el kullanımı için uygun değil
  • Kendine yakın rakiplerine göre pahalı

Samsung, 2011 yılının ikinci yarısında ilk Galaxy Note modelini piyasaya sürdüğünde, hemen herkes, büyük boyutları ve dev ekranı karşısında hayrete düşmüştü. Öyle ya, bu kadar büyük bir telefonu, ya da o dönem hayatımıza giren adıyla phablet'i kim, neden almak isterdi ki? Yorumlar öylesine acımasız hale geldi ki, bazı incelemelerde Galaxy Note ile dalga geçenler bile oldu.

Ama kısa süre sonra dalga geçenlerin, ileriyi görmek konusunda ne kadar yetersiz oldukları ortaya çıktı. Samsung, ilk Galaxy Note'u ve tabii ki beraberinde gelen Stylus'u ile, kimsenin beklemediği bir satış başarısı yakaldı. Hal böyle olunca, bir yıl sonra, 2012'nin ikinci yarısında ortaya Galaxy Note 2 çıktı. Bu kez kimse, cihazla dalga geçemedi. Aksine o dönem için, Galaxy Note 2, piyasanın en iyi telefonu ilan edildi. Tabii ki büyük boyutlarıyla herkese hitap eden bir model değildi Note 2. Ama gerek donanımsal, gerek yazılımsal özellikleriyle gerçekten de piyasanın en güçlüsü ve en çok özellik sunanı oluverdi. İlk Note'u katlayan satış rakamları ise, diğer üreticilerin de, birçok modelinde ekranları giderek büyütmesinin kapısını açtı.

Ve şimdi sıra, Note serisinin üçüncü modeline, yani Galaxy Note 3'e geldi. Note 2'ye oranla biraz hafifleyen, incelen ve büyük oranda güçlenen Note 3'ü, nihayet test merkezimize konuk etmeyi başardık.

Şimdi detaylı testlerimizde ter döken bu yeni canavarın, ne kadar iyi olduğuna gelin birlikte bakalım...

Özetle

Galaxy Note 3, Note 2 ve S4 ile gelen özelliklerin üzerine çok şey koyan, meraklısı için tartışmasız tek alternatif konumunda. Meraklısı için diyoruz çünkü boyutları, halen piyasadaki pek çok amiral gemisine oranla büyük. Her ne kadar diğer telefonlar da büyümüş olsa da, Note 3 halen tek elle kullanmak için uygun bir model değil. Tek el kullanımı için klavyeyi sağa ya da sola yaslama seçenekleri sunsa da, bu, Note 3'ün çift elle kullanmak için geliştirilen bir telefon olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Eğer şu an için piyasanın en güçlü, en fazla özellik sunan akıllı telefonunu arıyorsanız, Galaxy Note 3 kesinlikle aradığınız model.

Kimler Almalı

Şu an için piyasanın en güçlü, en fazla özellik sunan akıllı telefonunu arayanlar, Galaxy Note 3'ü kesinlikle satın alabilirler.

Alternatifleri

En güçlü, en fazla özelliği sunan, diğerlerinden farklı bir Android deneyimi yaşatabilecek telefona sahip olmak istiyorsanız, Galaxy Note 3'ü gözünüz kapalı satın alabilirsiniz. Ama S-Pen'le pek işiniz olmayacaksa, telefonu tek elinizle kullanabilmek sizin için önemliyse ve en önemlisi, cüzdanınızdan daha az para çıkmasını istiyorsanız, fiyatları 1.500 - 1.600 TL civarına kadar düşen Galaxy S4 veya Xperia Z gibi alternatiflere de göz atmanızda yarar var.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Note 3
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
97
ModelN9000
İşletim SistemiAndroid 4.3
İşlemciExynos 5 Octa 5420
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiSuper AMOLED
Ekran Boyutu5.7 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciMali-T628 MP6
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Var
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi420:00 saat
Konuşma Süresi021:00 saat
Boyutlar151.2 x 79.2 x 8.3 mm
Ağırlık168 gr.
Okuyucu Yorumları