Samsung Portable SSD T3 elimizde

Samsung'un dev kapasiteli taşınabilir SSD'si Portable SSD T3 elimizde.

CHIP Online Notu 89
  • Yüksek performans
  • Küçük boyutlar
  • Şık tasarım
  • Çok pahalı

Taşınabilir diskler artık küçük boyutlara indirgenmeleriyle ve depolama kapasitelerinin de bununla beraber artmasıyla birlikte çokça tercih edilen cihazlar arasındaki yerini koruyor. Elbette bunda fiyatların da eskisine nazaran çok ulaşılabilir olmasının da avantaj yarattığını göz önünde bulundurmak gerek. Öte yandan yükselen bir SSD trendi var ki, hem dayanıklılık hem yüksek performanslarıyla kuşkusuz rakipsiz. Bugün inceleyeceğimiz ürün de Samsung'un SSD'lerinden T3 modeli. Ancak bu cihaz biraz farklı. Zira hem taşınabilir hem tam 2TB kapasitesinde. Bakalım bunların hepsinin bir araya geldiği bir ürün bize neler sunuyor...

Taşınabilir SSD

Taşınabilir SSD

Samsung'un Vertical NAND yani V-NAND ve SSD TurboWrite teknolojileriyle oluşturulan Portable SSD T3, büyük kolaylık sağlayan bir disk olarak karşımıza çıkıyor. Depolama kapasitesiyle bize tam 2 TB alan sunan disk, öte yandan taşınabilir olmasıyla da büyük avantaj yaratıyor. Yalnızca taşınabilir de değil. Bunun yanında boyutları fazlasıyla küçük ve ağırlığıyla da yalnızca 51 gram seviyesinde. Durum böyle olunca, onu bir USB bellek gibi çantanızda, hatta cebinizde sürekli taşıyabiliyorsunuz.

Metalik gövdeye sahip olan disk, renkleriyle de güzel görünüyor. Üzerinde yalnızca bir USB Type-C konnektörü bulunduran disk, kutu içeriğinde kablosunu da getiriyor.

Güvenli

Güvenli

Portable SSD T3'ü sürekli yanınızda taşıyacağınız için dayanıklı olması gerekiyor. Tasarım itibariyle hallihazırda metalik yapısıyla güvenli olan cihaz, öte yandan 1500G'ye kadar titreşimlere ve darbelere kadar da güçlendirilmiş. Bu sayede onu taşırken verilerinizin güvenliği konusunda endişe etmiyorsunuz.

Bir diğer veri güvenliği de elbette yazılım noktasında bizlere sunuluyor. AES 256 veri şifreleme de elbette cihazda unutulmamış. Böylece yazılımsal olarak da verileriniz güvende.

Performans

Performans

Peki, cihazın performansı nasıl? Öncelikle depolama kapasitesi olarak elimizdeki cihazın şu an en yüksek kapasiteyi sunduğunu söylemek gerek. Tam 2 TB'lık disk kapasitesi bu minik cihazın içinde bizlere sunuluyor. Bu geniş kapasitesiyle beraber, 2 TB'lık veriyi her an yanında zahmetsiz biçimde taşıyıp, aynı zamanda kopyalama ve okuma noktasında da yüksek verim almayı düşünen kullanıcıları hedefleyen cihaz, tam anlamıyla üst segment kategoriye konumlanıyor. Portable SSD T3'ün ayrıca tercihe göre 250 ile 500 GB ve 1 TB'lık kapasite seçenekleri de bulunuyor.

Portable SSD T3'ün en büyük avantajı hız dedik. Bunu sağlamak için cihaz üzerinde USB Type-C portu bulunduruyor. USB 3.1 , USB 3.0 ve USB 2.0 uyumluluğu bulunan cihaz, USB 3.0 üzerinden aldığımız sonuçlarla gerçekten çok hızlı davranabiliyor. 450 MB/s okuduğu söylenen Portable SSD T3'le biz birden fazla test gerçekleştirdik aldığımız sonuç 425 MB/s'ye değin vardı. Yazma noktasındaysa 375 MB/s'yi gördük. Elbette burada kullanılan arabirim ve sisteme göre nüanslar devreye giriyor. USB 3.1'le beraber alınan performans 440 MB/s ve 450 MB/s olarak ölçülmüş olarak da karşımıza çıktı, onu da iletelim.

Son olarak Portable SSD T3'ün garantisinin 3 yıl olduğu bilgisini de iletelim.

Özetle

Samsung Portable SSD T3, performansıyla olduğu kadar bu performansı yüksek kapasiteyle birlikte minik bir gövde içinde sunmasıyla da oldukça iddialı bir model olmuş. Bu anlamda cihazı fazlasıyla beğendik. Elbette her güzel şey gibi pahalı olduğu açık. Elimizdeki modelin fiyatı tam 2797 TL olarak karşımıza çıkıyor. Cihazın elbette dediğimiz gibi farklı kapasite seçenekleri de mevcut. Yine 250 GB'lık modelini 450 TL, 500 GB'lık olan modelini ise 700 TL civarında bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Üst düzey kapasiteyi küçük boyutta sürekli yanında taşımak isteyenlerin bakacağı bir model olmuş Portable SSD T3. Hızıyla da gerçekten başarılı bir ürün.

Alternatifleri

Portable SSD T3'e alternatif olarak SanDisk tarafında da benzer alternatifler bulunuyor. Onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Portable SSD T3
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
89
Kapasite 2TB
Arabirim USB 3.1 (Gen.1)
Sıralı Okuma 425 Mb/s
Sıralı Yazma 375 Mb/s
Garanti 3 yıl
Boyutlar 74 x 58 x 10.5 mm
Ağırlık 51 gr.
Okuyucu Yorumları