Tüm ilgi alanları için tek bir kulaklık.

Kulaklık ustasının yeni modeli, size şimdiye kadar hiç duymadığınız detayları hissettirecek.

Sennheiser PC 363D İnceleme
CHIP Online Notu 99
  • Benzersiz ses kalitesi
  • Üstün rahatlık
  • Kablo üzerinde kumanda olmalıydı.

Sennheiser dünyanın en önemli kulaklık üreticileri arasında bulunuyor. Firmanın kulaklık üretimi yaptığı alanlar savaş sanayisinden başlayarak çağrı merkezlerine kadar uzanıyor ve elbette son kullanıcılar da kapsama alanına giriyor. Son olarak geliştirilen PC 363D modelinin özelliği kullanıcılara çok işlevli bir çözüm sunması. İlgi alanınız video izlemek, görüntülü görüşme yapmak, oyun oynamak veya profesyonel düzeyde müzikle ilgilenmek olabilir ancak tüm saydıklarımız için farklı bir kulaklık kullanmanız artık gerekmiyor. Video izlemeye ve oyun oynamaya önem veren bir kullanıcının haklı olarak bas ve tizlerden beklentisi yüksektir. Dahası kulaklıklar saatlerce kullanılacağı için kulak kepçesini içine alan yapıda olmalı ve dışarı ses vermemeli. Rahatlık da atlanmaması gereken bir detay ve çevresel ses desteği de olursa tadından yenmez. İşte Sennheiser PC 363D böyle bir ürün. Kulaklıkta görüntülü görüşmelerinizde mükemmel bir ses kalitesi sağlayan gürültü engellemeli bir mikrofon da var. Öte yandan müzikteki detayları hissetmek isteyenler için de 15 Hz – 28 kHz gibi etkileyici bir frekans aralığına yer veriliyor.

Kulaklık normalde 3.5 mm bağlantılarla bilgisayara bağlanıyor. Kablo takılmayı ve dolaşmayı engelleyen naylon bir örgü ile kaplı. Gövde malzemesi diğer birçok kulaklıkta olduğu gibi plastik ancak oldukça esnek ve isteyerek bile zarar vermek zor. En ilgi çekici detaylardan biri kulak yastıkları ve taç bölgesinin deri / deri benzeri malzeme yerine kadife ile kaplanmış olması. Kadife malzeme özellikle sıcak yaz günlerinde daha fazla rahatsız edici gibi görünebilir ancak yumuşak süngerlerin de etkisiyle kulaklığın neredeyse kafanızda olduğunu bile unutturuyor. Elbette Sennheiser'in üretimdeki hassaslığı da takdire değer. İnanması zor gelebilir ama kulaklık 280 gram gibi bir ağırlığa sahip. Normalde kablo uzunluğu 2 metre ancak USB aparatı da kullanacak olursanız ek olarak 1.2 metre daha uzatabilmek mümkün.

USB aparat aslında bir ses kartı gibi çalışıyor ve kulaklığa ekstra özellikler kazandırmanızı sağlıyor. Ortaya çıkan özelliklerin en başındaysa çevresel ses desteği geliyor. Normalde kulaklıkta 40 mm'lik sürücüler görev yapıyor ancak yazılımsal desteklerle çevresel ses elde edebilmek mümkün. Elde edilen sonuçlar çok başarılı. Yazılım arayüzünden kulaklığa farklı özellikler kazandırabilmeniz de mümkün. Eğer bilgisayarınızın dahili ses kartından memnun değilseniz 3D G4ME1 olarak adlandırılan aparatla çok şeyin değişeceğine emin olabilirsiniz. Dolby standardında ses de saydıklarımızın arasında. Aparatın sürgüsünü açarak sesin karakterini değiştirebilirsiniz.

Oldukça rahat olan kulaklığın sağ sürücüsünün üstünde küçük bir analog ses ayarı var. Ayar kablo üzerine alınsa daha iyi olurdu diye düşünüyoruz ancak atlanmaması gereken bir detay daha söz konusu. Kulaklığın dışa açılan yeri yani sürücülerin arkası ızgaralı bir yapıya sahip. Böylece kullanım sırasında kulaklarınızın hava aldığını hissediyorsunuz. Dışarıya biraz gürültü çıkıyor ancak kulaklığın asıl ürettiği yani içteki ses seviyesi düşünüldüğünde görmezden gelinebilir. 15 Hz – 28 kHz frekans aralığı piyasadaki en iyi değerlerden biri. Kulaklığı taktığınız ilk anda bile hissetmeniz kuvvetle muhtemel. Son olarak kulaklığın mikrofonundan da bahsetmek gerekiyor. Mikrofon hareketli bir yapıda ancak sökülemiyor. Ses kalitesi gerçekten de standartların üzerinde. Ses konusunda uzman bir marka olan Sennheiser görünüşe göre PC 363D'de tüm tecrübelerini bir araya getirerek mükemmel bir ürün ortaya çıkarmış.

Özetle

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki Sennheiser ucuz kulaklıklar üretmez. Böyle bir beklentiniz kesinlikle olmasın ancak binlerce TL'lik bir üründen de bahsetmiyoruz. Ödeyeceğiniz paranın hakkını sonuna kadar verecek ve uzun ömürlü bir kulaklık karşınızda. Dinlediklerinize ve detaylara önem veriyorsanız kesinlikle Sennheiser PC 363D'nin bir fiyat / performans ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Ses kontrol tuşu kablo üzerinde olsa daha iyi olabilirdi. Ancak rahatlık olarak da son derece başarılı bir kulaklık. Hatta son zamanlarda elimize geçen en iyilerden biri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Alternatifleri

"Kulaklık" son derece geniş bir dünya. Kimi kullanıcı 10 TL'lik ürünle memnun olur, kimine de 1000 TL'lik model yeterli gelmez. Ancak insan kulağının kapasitesi düşünüldüğünde Sennheiser PC 363D'den memnun kalmama şansınız yok.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sennheiser PC 363D
Ürün Markası Sennheiser
CHIP Online Notu
99
Sürücü 40 mm
Frekans Aralığı 15 Hz - 28 kHz
Kablo 2 + 1.2 metre
Bağlantı 3.5 mm / USB 2.0
Okuyucu Yorumları