Sony h.ear on 2 Wireless NC İncelemesi

Sony'nin ergonomik kulak üstü kulaklıklarına yeni model geldi. İşte, h.ear on 2 Wireless NC!

CHIP Online Notu 88
  • Performans
  • Ergonomik
  • Konforlu
  • Stil sahibi tasarım
  • Gürültü engelleme
  • Ambiant Sound
  • Çift mikrofon
  • NFC desteği
  • Otomatik ses kısma kontrolü yok
  • Fiyatı herkese uygun değil

Sony'nin üst seviye konforlu kulaklıklarını daha önce de inceledik. Bunlardan MDR-1000X ve MDR-1A aklımızda en fazla yer eden modeller olmuştu. Şimdi bunlara bir yenisi daha katıldı diye peşinen söyleyebiliriz.

WH-H900 kod adıyla da bilinen Sony h.ear on 2 Wireless NC, kullandığı üst seviye malzeme ve sağladığı üst seviye konforun yanı sıra müzikal anlamda da yüksek kalitede ses performansı alacağınız bir model oluyor. Öyle ki, tüm bu alanlarda Bose QuietComfort 35 modeli ile rekabet halinde olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdi önce h.ear on 2 Wireless NC'nin tasarımına bakalım.

Tasarım

Tasarım

Sony h.ear on 2 Wireless NC, fazlasıyla şık, oldukça ergonomik ve konforlu bir kulaklık seti. Elimizde donuk altın sarısı renkli modeliyle bulunan kulaklık, bunun dışında tam 4 farklı renkle daha geliyor. Her rengiyle ayrı güzel durduğunu söylemek lazım. Bunda elbette kulaklığın malzeme kalitesinin de önemi büyük.

Kulaklığın 40 mm'lik sürücüleri mevcut. Ağırlığı da ona göre elbette; 290 gram seviyesinde. Bu anlamda çok hafif ve kompakt bir kulaklık olduğunu bu model için söylemek zor; fakat bu seçim elbette kullanıcının oluyor, zira Sony'nin ailede daha kompakt boyutlarda modelleri de mevcut. Kulaklık büyük olmasına karşın ise, kulak üzerindeyken sizi sıkmıyor, yormuyor, rahatsız etmiyor. Kulak ve kulak köprüsü yastıklarının da buna desteği var elbette.

Kablosuz bir kulaklık seti olsa da, dilerseniz onu kablolu olarak da yani pasif şekilde kullanabiliyorsunuz. Böylece kulaklığın şarjı bitse de, sıkıntı yaşamıyorsunuz. 1.2 metre uzunluğunda kabloyu, kutuda ayrı olarak bulmanız mümkün. Yine kutu içeriğinde bir taşıma çantası da yer alıyor. Böylece kulaklığı kendi çantasında taşıyabiliyorsunuz.

Kulaklık her ne kadar kompakt boyutlarda olmasa da, bunu size bir şekilde sağlamaya çalışıyor. Onu çantasına koyarken katlayabiliyorsunuz. Böylece taşınırken büyük boyutları nispeten rahatlatılabiliyor.

Özellikler

Özellikler

h.ear on 2 Wireless NC, Bluetooth üzerinden bağlanıyor; ancak onu mobil cihazınıza tanıtırken Bluetooth üzerinden taratmanıza gerek yok. Bunun için NFC desteğini kullanabiliyorsunuz. Telefonunuza dokundurduğunuz anda eşleşiyorlar. Bu da sizi zahmetten kurtarıyor.

Ayrıca kulaklıkta hareket kontrolleri de destekleniyor. Tümünü sağ kulak üzerine toplayan Sony, böylece parmağınızı burada gezdirerek kulaklığı rahatlıkla kontrol edebilmenizi sağlıyor. Parmağınızı yukarı ve aşağı hareket ettirerek sesi yükseltip alçaltabilir, sağa ve sola hareket ettiğinizdeyse şarkılar arasında geçiş sağlayabilirsiniz. Ortaya dokunduğunuzdaysa, duraklatma veya devam edebilir, ayrıca bu yolla telefon çağrılarınızı da cevaplayabilirsiniz. Bu da kullanılabilirliği arttıran önemli bir diğer nokta oluyor. Hareket kontrollerine ilave olarak, kulaklığı başınızdan çıkarttığınızda ses kesme özelliği ise bu modelde yer almıyor; bunu da söyleyelim.

Üzerinde çift mikrofon bulunduran h.ear on 2 Wireless NC, böylece telefon konuşmalarında dış kullanımlarda performanslı çalışıyor. Biz kullandığımız süre boyunca bu kullanım şeklini çokça denedik. Özellikle çağrı merkezi telefon görüşmelerini–ki ne kadar sıkıntılı olduğunu bilirsiniz, siz karşı tarafı, karşı taraf sizi duymakta sorun yaşar, senkron problemi ile karşılaşırsınız- bu kulaklıkla yaptığımız zamanlarda dahi bir problem görmedik. Bu anlamda kulaklığın bu noktada business-class davrandığını söylemek zor değil doğrusu.

Tabii business-class demişken, kulaklığın gürültü engelleme özelliğinden de bahsetmek lazım. Özellikle uçak seyahatlerinde kulaklıklarda aranan özelliklerden olan gürültü engelleme bu modelde bulunuyor. Her ne kadar ortam gürültüsünü tamamen ortadan kaldırmasa da, önemli derecede boğuyor. Bu da kulaklığı bu anlamda yeterince kullanışlı kılıyor.

Performans

Performans

h.ear on 2 Wireless NC, ses kalitesiyle fazlasıyla memnun edici bir kulaklık. İyi dengelenmiş ses sunuyor, sesler net ve düzgün geliyor. Hatta bu konuda Bose QuietComfort 35'ten daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu noktada elbette DSEE HX desteğini kullanıyor. Bununla sıkıştırılmış ses dosyalarını Hi-Fi ses kalitesine yükseltebiliyor.

Kulaklık pil ömrüyle de ideal. Gürültü engelleme özelliği aktifken 28 saate kadar müzik çalabilen kulaklık, gürültü engellemeyi kapatırsanız ise 34 saate kadar pil ömrü sunabiliyor. Onu tam kapasite şarj etmeniz gereken süre ise 6 saat. Ayrıca 10 dakikalık şarjla 65 dakikaya kadar kullanabiliyorsunuz.

Son olarak kulaklıkta ayrıca bir Ambient Sound modu olduğunu da söyleyelim. Bu özelliği Sony'nin daha önceki kulaklıklarında da görmüştük. Ambient Sound, adı üzerinde, müzik dinlerken size arka tarafta ambiyans sesleri sunuyor. Yani, bunu aslında gürültü engellemenin tersi olarak düşünebilirsiniz. Bunu aktif hale getirdiğinizde hem müziği hem çevreyi duyabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Sony, yine güzel bir modele imza atmış. Kulaklığı beğenmemek elde değil doğrusu. Tasarımından sağladığı konfora, kullanım biçiminden müzikal performansına her yönüyle kullanıcısını memnun ediyor. Fiyatı ise elbette değil. Zira 1000 TL üzeri fiyatla, her keseye uygun olmadığı açık. Ancak alanları da mutlu edeceği aşikar.

Kimler Almalı

Kulak üstü konforlu ve performansıyla etkili gürültü engelleme özellikli bir kulaklık seti arayanlar, h.ear on 2 Wireless NC ile memnun olacaklar.

Alternatifleri

Sony h.ear on 2 Wireless NC modeline alternatif olarak Bose QuiteComfort 35 veya Beats Studio3 Wireless modellerini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony h.ear on 2 Wireless NC
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
88
Tip Kulak üstü
Bağlantı Kablosuz
Bluetooth Var
NFC Var
Sürücüler 40 mm
Mıknatıs Neodimium
Frekans Tepkisi 20 – 40.000 Hz
Hassasiyet 103 dB
Empedans 32 Ohm
Bağlantılar BT 4.1, NFC, 3.5 mm,
Kullanım Süresi 34 saate kadar
Şarj Süresi Yaklaşık 6 saat
Kablo Uzunluğu 1.2 metre
Ağırlık 290 gr.
Okuyucu Yorumları