Sony MDR-1A'ya kulak verdik.

Yüksek malzeme kalitesi ve yüksek ses kalitesi sunan Sony MDR-1A'ya kulak verdik.

CHIP Online Notu 91
  • Yüksek konfor
  • Yüksek ses kalitesi
  • Malzeme kalitesi
  • Yüksek fiyat

Gerçek müzikseverler için üretilmiş bir kulaklık seti olan Sony MDR-1A, saf ses verdiği iddiasını taşıyan bir model. "Gerçek müzikseverler" dememizin sebebi ise hemen belirtelim, bu kulaklığın biraz pahalı bir fiyat etiketine sahip olması. Ancak saf ses konusunda gerçekten başarılı olduğunu da söylememiz gerekli. Bu nedenle gerçekten müzikseverlerin beklentisini karşılayacağını düşündüğümüz Sony MDR-1A'ya şimdi daha yakından bakalım...

Öncelikle söze tasarımdan başlayalım, zira Sony'nin bu kulaklığı tasarımıyla da bir hayli dikkat çekiyor. Üzerinde 40 mm'lik sürücüleri bulunduran kulaklık, oldukça lüks görünüyor ve bunu size hissettirmeyi başarıyor. Siyah deri malzeme oldukça çekici, öte yandan oldukça yumuşak. Kulaklığa yakından baktığınızda dikiş izleri ile ince işçilik detaylarını görmeniz mümkün.

Basıncı azaltan kulaklık başlıkları üzerinde metalik malzeme kullanılmış. Öte yandan kafa bandında da metal izleri görmek mümkün. Sony, bu kulaklıkla kaliteyi gerçekten yansıtmak istemiş; kulaklığın yüksek fiyatı da bunun bedeli.

Sony MDR-1A'nın kulaklık başlıkları katlanır yapıda. Böylece çantanıza kolaylıkla sığabilen kulaklık, ayrıca kutu içeriğinde bir taşıma çantası da getiriyor. Yine kutu içeriğinde ek bir kablo daha bulmak mümkün. Halihazırda değiştirilebilir 1.2 metre uzunluğunda bir kabloyla gelen Sony MDR-1A, altın kaplamalı jakıyla da dikkat çekiyor.

Ses performansı

Şimde gelelim Sony MDR-1A'nın teknik detaylarına ve ses performansına. Sony MDR-1A, 3 Hz ila 100 bin Hz arasında geniş frekans aralığını destekliyor. Yine 105 dB ile yüksek hassasiyette olan kulaklık, kaliteli ses bekleyenlerin bu beklentisini karşılıyor. Kulaklığın içindeki malzemeler, ses ne kadar yükselirse yükselsin, dengeli bir sonuç üretiyor. Bunun sebeplerinden biri, kulaklıkta kullanılan alüminyum kaplamalı sıvı kristal poliper diyafram. Böylece bas ve tizlerde kulaklık iyi iş çıkartıyor.

Sony MDR-1A'yı uzun süre kullanma fırsatımız oldu. Ofis içinde ve dış kullanımlarda deneyimledik. Uzun kullanımlar sonucu, rahat kulak yastıklarından ötürü herhangi bir rahatsızlık hissetmedik. Diğer yandan ergonomik 3D kulaklık yastıklarının saran yapısı sayesinde ses yalıtımını da bir hayli başarılı bulduk.

Kulaklıkla ilgili şunu da söylemek gerek: Kulaklık kablosu içinde dört gümüş bakır kablo bulunuyor. Bunlardan ikisi siyah renkli, diğerleri ise mavi ve sarı renkli. Sony, net ve hassas seslere bu mavi ve sarı renkli olan her iki kanal için bağımsız topraklama kablolarıyla ulaşılabildiğini söylüyor. Biz ses performansıyla bir hayli memnun kaldık.

Sony MDR-1A, yalnızca müzik dinleyeceğiniz değil, aynı zamanda cep telefonunuzdan müzik dinlerken gelen çağrıları da cevaplayabileceğiniz bir kulaklık seti. Kablo üstü kumanda ile çağrılarınızı cevaplayabilirsiniz.

Özetle

Sony MDR-1A, gerçekten başarılı bir kulaklık. Hem tasarım hem ses performansıyla dikkat çeken kulaklık, öte yandan buna fiyatını da dahil ediyor. Açıkçası Sony MDR-1A, ucuz bir kulaklık değil. Ancak yakından inceleyenlerin fazlasıyla memnun kalacağını da söylememiz gerekiyor.

Sony MDR-1A'nın fiyatı 700 TL civarında.

Kimler Almalı

Tasarımıyla kaliteli, ses performansıyla ise başarılı bir kulaklık seti arayanlar Sony MDR-1A'yı satın almak isteyebilirler.

Alternatifleri

Sony MDR-1A'ya alternatif olarak yine iyi kalitede ancak fiyat olarak biraz daha uygun bir model olan Sennheiser HD 429'u önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony MDR-1A
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
91
Yapı Kablolu
Sürücü 40 mm
Frekans Tepkisi 3 Hz – 100 kHz
Duyarlılık 105 dB
Kablo Uzunluğu 1.2 metre
Bağlantı Altın kaplamalı jak
Ağırlık 225 gr.
Okuyucu Yorumları