SteelSeries Arctis 1 İnceleme

SteelSeries'in Arctis 3 ile aynı sürücülere sahip kulaklığı Arctric 1' inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Uzun kullanımlarda bile gayet konforlu
  • Oldukça esnek ve dayanıklı
  • Arctis 3 ile aynı sürücülere sahip
  • ClearCast mikrofon performansı çok iyi
  • Müzik dinlerken yüksek beklentilere cevap veremiyor
  • Fiyatı pek rekabetçi sayılmaz

Bilindiği gibi Steelseries'in Arctis RAW modeli giriş seviyesi oyuncu kulaklıkları arasında sağlam bir yere sahip. Arctis 1 de aynı koltuğu hedefliyor ve belli özellikleriyle ciddi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Steelseries, Arctis serisinin çoğu oyuncu kulaklığına göre daha stilize ve narin hatlara sahip olduğunun elbette farkında, bu sebeple de Arctis 1'ı bilgisayar veya konsollarınız yanında dışarıda da kullanmanız için sizi cesaretlendiren bir tanıtım çalışması yapmış. Kumaş kulak yastıkları ve metal iskelet ile desteklenmiş bir baş köprüsüne sahip olan Arctis 1 ilk bakışta fark edemeyeceğiniz kadar esnek biri ürün. Öyle ki biraz çekiştirdikten sonra "yok edilemez" olduğunu düşündük, yalan değil.

Arctis 1'ın en önemli özelliklerinden birisi abisi Arctis 3 ile aynı sürücülere sahip olması. Ebadı hakkında bir bilgimiz olmasa da oyunlarda yüksek performans gösteren, müzik dinlerken ise idare edebilen bu Airweave kulak yastıklarının saatlerce süren kullanımlarda bile pek terletmediğini ve rahatlığını kaybetmediğini söylemek mümkün. Frekans tepkisi ise 20hz-20Khz arasında.

Arctis 1 donanımsal olarak Stereo bir ürün. Bilgisayarınıza, konsolunuza veya telefonunuza 3.5mm jack ile bağlanıyor ve kablo maalesef ürüne entegre durumda. Bu da taşırken işinizi bir nebze zorlaştırıyor.

ClearCast gürültü önleyici özellikli mikrofonu ise çok beğendik. Sesinizi son derece net şekilde karşıya iletebiliyor ve gövde içinde kaybolmasa bile yerinden çıkartılabiliyor.

Kulak yastıkları üzerinde bulunan kontroller oldukça basit. Bir mikrofon açma kapatma düğmesi ve hemen altında ses açma kapatma düğmesi var.

Gelelim fiyat düzeyine. Arctis 1'ın Hepsiburada fiyatı 419 TL ve beraberinde Wolfteam, Lords Mobile, PUBG Mobile ve MIA Online için toplamda 270 TL değerinde oyun içi hediyeler ile beraber geliyor. Eğer bu oyunlar ilginizi çekiyorsa ürünün mevcut fiyatının son derece iyi olduğunu belirtmemiz gerek.

Özetle

Steelseries Arctis 1, uzun kullanımlarda gayet konforlu, aynı zamanda oldukça esnek ve dayanıklı olması ile tasarım yönüyle beğendiğimiz bir ürün oldu. Öte yandan Arctis 3 ile aynı sürücülere de sahip olması ve ClearCast mikrofonuyla da ses performansıyla da başarılı bir ürün. Fiyatı biraz daha rekabetçi olsa, çok daha iyi olurmuş kanaatindeyiz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SteelSeries Arctis 1
Ürün Markası SteelSeries
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları