Donanım Çakışmalarına Son

Aynı sisteme bağlı olan bir yazıcı ile bir tarayıcı USB arabirimi sayesinde birbiri ile çakışmaz. Bunun nedeni, hot-plugging denen özellik sayesinde cihazların bilgisayarlara anında tanıtılıp çalıştırılabilmesi.

Surecom EP-1007P USB Hub İnceleme
CHIP Online Notu 77

Bu yüzden bir çok ürünün USB arabirimlerle üretilmesi de bunun en iyi göstergesi. Surecom EP-1007P, kompakt bir yapıya sahip olan ve masanın üstünde, kitaplık rafının içinde veya büronun herhangi bir köşesine konulsa bile sorunsuz çalışabilen bir USB Hub. Yazıcı, mouse, joystick, tarayıcı, klavye, kamera, modem, ethernet, MP3 ve LAN gibi USB bağlantılı cihazları destekleyen EP-10007P, düzgün çalışmak için bir DC adaptörüne ihtiyaç duyuyor. Eğer Windows 98 ve üstü bir işletim sistemi kullanıyorsanız, var olan USB bağlantınıza bu Hub sayesinde 7 tane USB bağlantı daha eklemiş olursunuz. Ayrıca ürün saydam yapıda olduğundan, üzerindeki 7 port’un çalışıp çalışmadığını 14’lü Led takımıyla görülebilir.

Özetle

Surecom’un kullandığı USB arabiriminin avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Örneğin 1.5Mbps ve 12Mbps’lik veri transfer oranlarında çalışabilen bu ürün, hala çok yavaş kalıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Surecom EP-1007P USB Hub
Ürün Markası Surecom
CHIP Online Notu
77
Okuyucu Yorumları