Turtle Beach Atlas Three İnceleme

Orta direk oyuncu için çok iyi bir alternatif olan Turtle Beach Atlas Three kulaklığı inceledik.

Turtle Beach Atlas Three İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Fiyat performans oranı iyi
  • Gözlüklerle kullanıma uygun
  • Bas seviyesi yüksek
  • Konforlu kullanım
  • Splitter gerektiriyor
  • Malzeme kalitesi vasat
  • Ses açma düğmesinin konumu ergonomik değil

Birbirinden başarılı kulaklıkları ile oyuncuların gözdesi olan Turtle Beach, bu defa orta fiyat düzeyinde olan Atlas Three ile karşımızda ve hemen söyleyelim, kendi sınıfı için son derece başarılı bir alternatif.

Atlas Three dış tasarım anlamında PS4 ve Xbox One'a kanalize edilen Stealth serisiyle neredeyse aynı, hatta renk dışında herhangi bir fark olmadığını söyleyebiliriz. Ürünün plastik kalitesi Recon 50X'e göre çok daha iyi olmasına rağmen kendi fiyat düzeyindeki Corsair HS60 gibi rakiplerinin gerisinde. Demir çubuklar ile güçlendirilmiş bir kulaklık köprüsüne sahip olan üründe gerdirme kayışı görevini üstlenen bir baş desteği de bulunuyor ve kulaklığın başınıza rahat oturmasını sağlarken kullanım konforunu da artırıyor. Stereo olan üründe 50mm'lik sürücüler kullanılmış ve kumaş kulak yastıkları da yeterince rahat. Kulağınızı tamamen içine alan kumaş yastıkların kullanılmasının olumlu tarafı konfor, kötü tarafı da dışarıya bir miktar ses kaçırması. Turtle Beach bu modelde ProSpecs adını verdiği gözlüklere uyumlu bir tasarım kullanmış ve ürün bu patentin hakkını veriyor.

Turtle Beach sistem ve kablolama anlamında bazı alışılmadık detaylara sahip. Öncelikle ürün stereo ve kablolu bir kulaklık. Ancak Atlas Three donanımsal olarak bir bas amfisi içeriyor ve bu amfi sebebiyle ürün yaklaşık 40 saatlik bir kullanımın ardından şarj gerektiriyor. 3.5mm jak kablo ile gelmesi sayesinde tüm oyun konsollarına da uyumlu olsa da aslen PC pazarına kanalize edilen bir üründe mikrofon ve ses girişi için splitter kullanılması biraz can sıkıcı. Elbette şarj deyince fark edeceğiniz gibi kulaklığın bir açma kapama tuşu var. Kulaklık başınızdayken bu tuşa ulaşmak kolay değil ve hemen yanında bulunan Bass modu tuşu ile karıştırmak da neredeyse kaçınılmaz. +

Üründe üç ayrı bas seviyesi (Signature, Treble, Vocal) var ve hangisini seçtiğinizi de tuşa her basışınızda bipleme sayısından (1-3 arası) anlıyorsunuz. Zevke göre değişir ama bizim görüşümüz kulaklık gerek oyun gerekse müzik konusunda esas performansını ikinci seviyede gösteriyor. Mikrofon performansı ise yeterli denilebilecek düzeyde, ses biraz kısık gitse de oldukça net olarak takım arkadaşlarınıza ulaşıyor oyunlarda.

Özetle

Atlas Three kendi fiyat düzeyinde (570 TL) oldukça iyi bir seçenek. Hem oyun hem de müzik dinlerken gösterdiği performans da oldukça tatminkar.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Turtle Beach Atlas Three
Ürün Markası Turtle Beach
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları