XPG EMIX H20 İnceleme

Bütçe dostu, RGB ve 7.1 ses destekli bir kulaklık arayanlar, XPG EMIX H20'den memnun kalacaklar.

CHIP Online Notu 88
  • 7.1 sanal ses desteği
  • Rahat yapısı
  • Örgü tipi kablo
  • Nispeten hafif
  • Mikrofon kısa
  • Plastik tasarım

Şu sıralar oyuncular için bolluk zamanı diyebiliriz, zira hemen her gün oyunculara özel keyifli ürünler görüyoruz. Gerek PC donanım bileşenleri olsun, gerek bunlardan nasiplenen dizüstü bilgisayar modelleri olsun, gerekse oyuncu ekipmanları tarafında olsun, son dönemde çok sayıda seçenek çıktı. Bunlardan biri de çok taze bir ürün olan XPG EMIX H20 oyuncu kulaklığı oluyor.

Geçtiğimiz ocak ayında duyurulan ve hemen akabinde de hızlıca elimize ulaşan XPG EMIX H20, RGB ışıklandırması, sanal 7.1 ses desteği ve 50 mm'lik üniteleriyle iyi bir seçenek gibi görünüyor. Peki, gerçekten öyle mi? Şimdi gelin hep birlikte yakından bakalım.

XPG EMIX H20 özellikleri neler?

XPG EMIX H20 özellikleri neler?

XPG EMIX H20, sahip olduğu tasarımıyla bütçe dostu kulaklıklar arasında oyuncuların beğeneceği bir model. 50 mm gibi geniş kulak yastıklarıyla başınızda rahat duran ve bunu kulaklık köprüsü üzerindeki yumuşak yastıkla da destekleyen kulaklık, RGB ışıklandırmasıyla bu kategoriye uygun davranıyor. Kulaklığın malzemesi ise plastik yapıda.

Kulaklığın sol ünitesi üzerinde dahili bir mikrofonu da var ve bu mikrofonu esnek yapısı sayesinde kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Ancak kulaklığın sökülemediğini ve gizlenmediğini de bu noktada belirtelim. Fakat kullanmadığınız durumlarda yukarı doğru kaldırabiliyorsunuz.

USB arabirimini kullanan XPG EMIX H20, 2.2 metre uzunluğunda örgü tipi bir kablo kullanıyor. Bu sayede yeterli bir mesafe sunan ürün, kablo üzerinde bir ayar kumandası da bulunduruyor. Burada yer alan ses ve mikrofon düğmesi ile ayrıca kulaklığın RGB aydınlatmalarını da kontrol edebiliyorsunuz.

Kulaklığın ağırlığı ise 305 gram. Bu ağırlıkla kulaklığın nispeten hafif modeller arasına konumlandığını söyleyebiliriz. Zira son dönemde incelediğimiz oyuncu kulaklıklarına bakarsak Plantronics RIG 800HD'nin 290 gram, Razer Kraken Tournament Edition'ın 322 gram ve Sades Spellond Pro'nun 360 gram ağırlığında olduğunu görebiliriz. Ha, daha hafif modeller de var tabii. Bunlardan biri de yine daha önce incelediğimiz 165 gramlık Plantronics RIG 300 oluyor.

XPG EMIX H20 performansı

XPG EMIX H20 performansı

XPG EMIX H20, oyunlarda iyi ses performansı sağlaması için sanal 7.1 kanal çevresel ses desteği sunan kulaklıklardan biri oluyor. Bu sayede oyun içinde adım takibi yapmak, iyi bir dinlemeyle rakibinizin konumunu belirlemeniz mümkün. Elbette yalnızca bu değil, sanal 7.1 çevresel ses desteğiyle oyun içindeki keyfiniz de artıyor.

Oyunun atmosferine rahat girebilmenizi sağlayan kulaklık, takım içi konuşmalar için de çok yönlü mikrofonuyla iyi iş çıkartıyor. Kullandığımız süre boyunca son dönemin popüler oyunu Sekiro: Shadows Die Twice'da değerlendirdiğimiz XPG EMIX H20, atmosfer aktarımı konusunda keyifli bir model oluyor. Yine XPG EMIX H20'yi çoklu oyunculu olarak da Battlefield V'te değerlendirdiğimizi de söyleyelim.

Bu arada kulaklığı elbette yalnızca oyunlarda kullanmayacak, müzik dinleyecek ve film de izleyeceksiniz. Bu alanlarda da kategorisine uygun ölçüde iyi performans sağladığını gördüğümüz EMIX H20, bas seslerde de iyi iş çıkartıyor.

Özetle

Kulaklıkta, uygun fiyatta 7.1 ses desteği arayan oyuncular için iyi bir seçenek olan XPG EMIX H20, nisan ayının 2'inci haftası raflardaki yerini alacak. Konforlu yapısı ve ses performansıyla kendinden memnun bırakan kulaklık, 7.1 sanal çevresel ses desteği sağlaması ve RGB yapısıyla dikkat çekiyor. Kategorisi dahilinde rakiplerine baktığımızda aralarında tercih edilebilir bir model olduğunu söyleyebiliriz. XPG EMIX H20'nin fiyatı ise 299 TL olarak belirlenmiş durumda. Dediğimiz gibi model, nisan ayının 2'inci haftasında satışa çıkacak.

Kimler Almalı

300 TL bandında 7.1 ses desteği gösteren ve RGB ışıklandırmaya sahip bir kulaklık arayanlar XPG EMIX H20 modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

XPG EMIX H20'ye alternatif olarak bütçeye daha uygun bir model arıyorsanız, o halde Plantronics RIG 300'ü önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli XPG EMIX H20
Ürün Markası XPG
CHIP Online Notu
88
TipKulak üstü
BağlantıKablolu
Sürücü Boyutu50 mm
Frekans Tepkisi20 Hz – 20.000 Hz
Kablo Uzunluğu2.2 m
BağlantılarUSB
Ağırlık305 gr.
Okuyucu Yorumları