ZyXEL WRE6602 İnceleme

Menzil problemi yaşayanların derdine derman olacak ZyXEL WRE6602 cihazını inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Estetik tasarım
  • Kolay kurulum
  • Performans
  • Çift bant desteği

Kablosuz kapsama alanını genişletmek için çeşitli çözümler var. İsterseniz güçlü bir router tercih ederek menzili arttırmaya çalışabilir, isterseniz elektrik hattını kullanan powerline çözümlere başvurabilir veya mesh teknolojisinden yararlanmak isteyebilirsiniz. Veya bugün elimizdeki bu minik cihaz ile benzer işlevi kotarabilirsiniz. ZyXel'in bu minik çözümü bir menzil genişletici. WRE6602 ismiyle bulunabilen cihaz, bakalım şimdi bize neler sunuyor?

ZyXEL WRE6602, çift bant teknolojisini kullanıyor. Yani ister 2.4 GHz, ister 5GHz ağlarda bu cihazdan faydalanabiliyorsunuz. Bilindiği gibi artık evde veya iş yerindeki ve hatta cebimizdeki cihazların pek çoğu 5 GHz bant desteği gösteriyor. 2.4 GHz ağdaki trafiğin yoğunluğu, veri transferinin zamanlamasında gecikme yaratırken, 5 GHz bandı, trafikte gece yarısı son sürat akan sol şerit gibi düşünebilirsiniz. Bu anlamda bu cihaz önem kazanıyor.

802.11ac de dahil şu an yaygın kullanılan tüm Wi-Fi standartlarını benimseyen cihaz, toplamda 1200 Mbps'e kadar teorik destek sağlıyor. Bunun 300 Mbps'ini 2.4 GHz ağlar için ayıran cihaz, 867 Mbps'ini ise 5 GHz'e atamış.

Üzerinde yer alan LED ile konumladığınız en iyi alanı size gösterebilen cihazı, bilindiği üzere bu tip her cihaz gibi modeminiz ile sinyali etkin biçimde almak istediğiniz yer arasında bir yere koyuyorsunuz. Bu sayede düşmeye başlayan Wi-Fi sinyalini güçlendirerek menzili genişletebilen cihaz, gayet başarılı bir şekilde çalışıyor.

Kurulum konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz zira cihaz hem üzerinde Smart Push adı verilen WPN butonunu bulunduruyor hem de mobil uygulama desteği sağlıyor. Modeminizin WPS butonuna bastıktan sonra ZyXEL WRE6602 üzerindeki WPS butonuna basıyorsunuz; bunun ardından iki cihaz eşleşiyor. iOS ve Android işletim sistemli cihazlara indirilebilen Easy Link mobil uygulaması yoluyla da gerekli olan tüm ayarlamaları kolayca yapılandırabiliyorsunuz.

Tasarımıyla da oldukça şık görünen ZyXEL WRE6602, harici anten yerine dahili anteni kullanıyor. Böylece daha estetik bir tasarım çizgisi kazanan cihazı, ayrıca tekrarlayıcı modda kullanabildiğiniz gibi, Access Point şeklinde de kullanabilirsiniz. Cihazın altında yer alan 100 Mbps Ethernet portu ile kablolu bağlantıyı, kablosuz şekilde aktarmanız mümkün.

Özetle

Sonuç olarak çift bant desteği sunması toplamda 1200 Mbps performans göstermesiyle iyi bir ara model olan ZyXEL WRE6602, menzil problemi yaşayan kullanıcılar tarafından listeye alınabilir. ZyXEL WRE6602'nin fiyatı ise 280 TL dolaylarında piyasada bulunabiliyor.

Kimler Almalı

Menzil genişletmek için kullanabileceğiniz ZyXEL WRE6602, etkili kullanımı ve çift bant desteği göstermesiyle performanslı bir model oluyor.

Alternatifleri

Eğer çift bant değil de tek bant destekli bir menzil genişletici modeli bakıyorsanız TP-Link TL-WA855RE'yi de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL WRE6602
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
90
StandartIEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim10/100 Mbps Ethernet
Frekans2.4 GHz / 5 GHz
AntenDahili
Bağlantı Hızı300 Mbps (2.4 Ghz), 867 Mbps (5 GHz)
ButonSmart Push, güç
Boyutlar46 x 62 x 90 mm
Ağırlık103 gr.
Okuyucu Yorumları