Ağ frenini çözmek

İlginç: DSL modeminiz için bir ağ kartı yükledikten sonra bilgisayarınız yavaş açılmaya başlıyor. Bir süre sonra işler normale dönüyor ve her şey tıkır tıkır çalışıyor.

Ağ frenini çözmek

Burada sistemi frenleyen en önemli etken dinamik IP adresi yapılandırması oluyor.Bu sorunu çözmek için elle bir IP adresi atamanız gerekiyor. Bunun için Başlat / Ayarlar / Ağ Bağlantıları yolunu izleyin. Açılan pencereden DSL bağlantınıza ait Ağ bağlantısına tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini seçin. Buradan da "Internet Protokolü (TCP/IP)"yi işaretleyin ve tekrar "Özellikler"i seçin. Açılan pencereden de "Aşağıdaki IP adresini kullan" a tıklayın ve adresleri elle verin. Burada IP adresi olarak 192.168.0.1 kullanabilirsiniz fakat istediğiniz her adresi yazamazsınız.

"192.168.x.x" adres aralığı (x = 0 - 255) yerel ağ için ayrılmış durumda ve bu adreslerin ışındaki IP'ler sorun çıkartabilir. Alt ağ maskesi olarak "255.255.255.0" kullanmalısınız. Ayarlarınız yaptıktan sonra "Tamam" diyerek değişiklikleri onaylayın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Eğer başka ağ bağlantılarınız da varsa onlar için de adres atamayı unutmayın.

Arka plan: DSL bağlantınızın bulunduğu ağınız TCP/IP protokolü ile çalışır. Bu protokol ağdaki her cihaza, faklı IP adreslerinden dolayı farklı bir tutum sergiler. Eğer elle herhangi bir IP adresi verilmemmişse Windows bu adresi DHCP sunucusundan otomatik almaya çalışır (Dinamik Sunucu Ayar Protokolü). DHCP her aygıta ayrı bir IP atar fakat DSL modemler, DSL Router'lar gibi olmadıklarından dolayı DHCP sunucusuna sahip değildirler. İşte bu esnada Windows aygıttan cevap beklerken sistemi beklemeye alır ve sonuçta açılış hızı düşer.

Okuyucu Yorumları