Baş ağrısı yaratan düşük yenileme hızı

Tüplü monitörlerde belli bir süre kullanımdan sonra başınızda ağrılar mı başlıyor? Bunun nedeni monitörünüzün yenileme hızının düşük olmasıdır. Düşük yenileme hızı gözleriniz yorulmasına neden olabilir.

Baş ağrısı yaratan düşük yenileme hızı

Günümüzde monitörler artık göz yormayacak seviyedeki yüksek yenileme hızlarını destekliyorlar. Yapmanız gereken tek şey bu ayarı bulup desteklenen en yüksek seviyeye almak. Bunun için masaüstünüze sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin. Buradan "Ayarlar" sekmesine geçin. Şimdi "Gelişmiş" seçeneğine tıklayın ve buradan da "Monitör sekmesine geçin. Açılan pencerede monitörünüz o anda hangi yenileme hızında çalıştığını göreceksiniz. Eğer bu değer 60 Hz ise başınızın ağrıması gayet doğal bir durum. Şimdi açılır menüden, eğer monitörünüz destekliyorsa, yenileme hızını 85 Hz olarak değiştirin. "Uygula" dedikten sonra monitörünüz kısa süreliğine kararacaktır. Görüntü tekrar geri geldiğinde bu ayarı uygulamak istediğinize dair bir soru sorulacaktır. "Evet" diyerek onaylayın. Artık baş ağrılarınıza son vermiş bulunmaktasınız.

Bilgi: Eğer seçeneklerde 85 Hz yoksa mümkün olan en yüksek bir başka değeri uygulayın. En yüksek değer 60 Hz ise ekran çözünürlüğünüzü 1024x768 olarak ayarlayıp yeniden deneyin.

Okuyucu Yorumları