Biribirinin aynısı olan dosyaları bulup silme

Viking20 isimli üyemizden: Diyelim ki bilgisayarınızda aynı dosyanın birden çok kopyası bulunuyor ve siz bu kopyaları silip yalnızca o dosyadan bir tane bulundurmak ,sabit sürücüden de boş alan kazanmak istiyorsunuz.

Biribirinin aynısı olan dosyaları bulup silme

Bu işi yapabilen programlar var ama program yüklemeden de bunu yapabilmenin bir yolu var. Örneğin C sürücünüzde bazı mp3 lerin birden çok kopyası bulunuyor. C sürücünüzü çift tıklayın ve üstteki standart düğmelerden "ara" yı tıklayın.Eğer yoksa f3 tuşuna basın .açılan pencereden "tüm dosya ve klasörleri"seçin.' Dosya adının tamamı yada bir kısmı ' yazan yere sadece *.mp3 yazın ve "ara" deyin. C sürücüsündeki arama bittikten sonra dosyaların sıralandığı yere gelip sağ tıklayın "görünüm" den 'ayrıntıları' seçin .Sonra yine sağ tıklayıp "simgeleri yerleştir" den de " ad " seçin.Ve artık C sürücüsündeki aynı adı taşıyan mp3 ler karşınızda.

İstediğiniz kopyaları silin.Ve önemli bir not daha kimi dosyaların adları farklı olsada müzik bakımından birbirinin aynıolabilirler. (yani birisi fdthfth.mp3 iken diğeri er1yer3g.mp3olup birbirinin aynısı olan ses içerebilirler) O zamandasağ tıklayıp "simgeleri yerleştir" den de " boyut " u seçin .Bu kez de aynı boyuta sahip olan .mp3 dosyaları(yanyana)gelecektir.Öncedinleyin ,baktınız birbirinin aynısı müzikse kalan diğer kopyayı(ları)silin.

Okuyucu Yorumları