Bloke edilen verileri silmek

Bazen bir dosyayı veya klasörü silmeye çalıştığınızda Windows karşınıza dosyanın kullanımda olduğuna ve silinemeyeceğine dair bir hata mesajı çıkarıyor. Üstelik sistemde dosyayı kullanabilecek hiçbir uygulama çalışmıyor.

Bloke edilen verileri silmek

"Process Explorer" adlı araç bloke edilmiş uygulamayı bulmanıza ve bu işlemi sonlandırmanıza yardımcı oluyor. Microsoft'un ücretsiz olarak sunduğu bu aracı http://download.sysinternals.com/Files/ProcessExplorer.zip adresinden edinebilirsiniz. İndirdiğiniz ZIP dosyasını uygun bir konuma çıkartın ve herhangi bir yüklemeye gerek kalmadan "procexp.exe" adlı dosyayı çalıştırın.

Sizi rahatsız eden uygulamayı bulmak için Find/Find Handle or DLL komutunu kullanın ve arama penceresini çağırın. Şimdi silinemeyen dosyanın adını girin ve "Search"e tıklayın. Şimdi alt kolonda sadece o dosyaya ait işlemleri göreceksiniz. Şimdi çalışan aracı işaretleyin ve arama penceresini kapatın. İşlem ana pencerede de işaretlenmiş olacaktır. Şimdi bu uygulamanın üzerine sağ tıklayın ve "Kill process" komutunu verin. Artık dosyayı kilitleyen uygulama sonlandırıldığına göre dosyayı rahatça silebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları