Bozulan EXE dosya ilişkisini onarmak

Herhangi bir virüs veya bilgisayarınızı sizden habersiz kurcalayan bir kişi EXE dosyalarının sistem ilişkilendirmesini bozdu. Artık herhangi bir programa tıkladığınızda karşınıza "Birlikte aç" menüsü çıkıyor. Bu sorunu çözmek sandığınız kadar zor olmayabilir.

Bozulan EXE dosya ilişkisini onarmak

Kayıt Defteri'nde biraz uğraşarak artık EXE dosyalarınızı eski haline getirebilirsiniz.

Sorunu çözmek için ihtiyacınız olan Kayıt Defteri girdileri mevcut. Fakat Kayıt Defteri'nin çalışması için gerekli olan uygulama da bir EXE olduğu için "Kayıt Defteri"ne erişemiyorsunuz. Bu durumda değişikliğin yapılacağı girdileri önce bir metin dosyasına sonra da Kayıt Defteri anahtarına çevirmeniz gerek. İlk olarak yeni bir metin belgesi oluşturun ve bu metin belgesinin içerisine aşağıdaki kodu yazın:

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXPlorer\FileExts\.exe]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXPlorer\FileExts\.exe]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXPlorer\FileExts\.exe\OpenWithProgids]

"exefile"=hex(0):

Daha sonra bu dosyayı "Farklı Kaydet" komutu ile kaydedin ve ".reg" uzantılı bir biçimde kaydedin. Daha sonra oluşturduğunuz bu Kayıt Defteri girdisine çift tıklayın. Kullanıcı Hesabı Denetimi penceresini onayladıktan sonra dosya içeriğinin Kayıt Defteri'ne eklenmesine onay verin. Artık EXE dosyalarını olduğu gibi çalıştırabilirisiniz. Bilgisayarınızın bir sonraki açılışında bu dosyaların simgeleri de yerine gelecektir.

Okuyucu Yorumları