Büyük dokümanlarda kaydırma yapmak

Büyük ölçekli dokümanların içinde gezinmek genelde sinir bozucu bir iştir. Ya farenin tekerleğini parmağınızla durmadan döndürürsünüz ya da Page Up/Down tuşları ile sayfaları dolaşırsınız.

Büyük dokümanlarda kaydırma yapmak

Yer imleri veya yer işaretleri ile bu ikilemden kurtulabilirsiniz. Bu sayede dokümanlardaki belli yerleri işaretleyebilir ve daha sonra imleç ile bu bölgeye şimşek hızında ulaşabilirsiniz.
Yer işareti koyma: İmleci arzu ettiğiniz bölüme getirin. Word 2007'de "Ekle" sekmesine geçin ve buradan da Yer İşareti" seçeneğine tıklayın. Eski sürümlerde ise bu menüye yine "Ekle/ Yer İşaretleri" konumundan ulaşabilirsiniz. Şimdi açılan kutucuktaki "Yer işareti adı" kısmına daha sonra o bölümü çağırmak için kullanacağınız adı vermelisiniz. Boşluklar, tireler ve benzeri özel ve noktalama işaretleri vereceğiniz isimde yer almamalı. Son olarak belirlediğiniz yer işaretini "Ekle" diyerek listeye ekleyin.

Yer İşaretleri ile sayfa bulma: Oluşturduğunuz bu işaretler sayesinde sayfaları kolayca bulmak için yine yer işaretleri diyalogunu açın. Şimdi daha önceden oluşturduğunuz bu girdilerin üzerine çift tıklayın. Alternatif olarak yer işaretlerini işaretleyebilir ve "Git" komutu ile ilgili alana ulaşabilirsiniz. İsim ve Yer gibi seçenekler sayesinde isterseniz sayfaları nümerik sıraya isterseniz de işaretleme sırasına göre dizebilirsiniz. Yine "Sil" komutu ile istediğiniz yer işaretini de silebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları