Büyük harf düzeltmesini ayarlamak

Bir süre sonra, kelime işlemcisi küçük harfle yazılan yazıları düzeltip cümleleri büyük harfle başlatıyor. Bu çoğu zaman doğru ve faydalı, fakat kısaltma gibi durumlarda yanlış olabiliyor.

Büyük harf düzeltmesini ayarlamak

Düzeltme işlevini kendi ihtiyaçlarınıza göre ayarlayabilirsiniz. Böylece Word büyük harfi sadece noktadan sonra kullanacaktır.

»Araçlar / Otomatik Düzeltme Seçenekleri « 'nden »Otomatik Düzelt« sekmesini açın. 2007 sürümünde »Office« butonuna tıklamanız gerekli, daha sonra »Word Seçenekleri / Yazım Denetleme / Otomatik Düzeltme Seçenekleri«ni seçin. Karşınıza çıkan ekranda »Tümcenin ilk harfini büyük yap« seçeneği her zamanki Office işlevini yerine getirir. Bu yazının önünde kutucuğun işaretini kaldırmak bu faydalı aracı tamamen devre dışı bırakır, bu da sizin için rahatsız edici bir durum oluşturur.

Bunun yerine aracı devre dışı bırakmadan kısaltmalar için istisnalar oluşturarak veya tanımlar belirleyerek Word'ün belli başlı kelimelerde bu özelliği kullanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için otomatik düzeltme penceresindeki »Özel Durumlar« seçeneğine tıkladıktan sonra »İlk Harf« sekmesine gidin. Burada »Aşağıdakilerden sonra büyük harfe çevirme« kutucuğuna istediğiniz kelimeyi girin ve »Ekle« butonu ile bu kelimeyi listeye dâhil edin. Benzer biçimde farklı kelimeler için de istisnalar oluşturabilirsiniz. Ayrıca listede yer alan girdileri de silmeniz mümkün. Yaptığınız işlemi doğrulamak için »Tamam« diyerek pencereyi kapatın.

Okuyucu Yorumları