"Çalıştır" listesindeki girdileri temizlemek

Yazılımlara veya komutlara hızlı erişim için Başlat menüsündeki "Çalıştır" uygulamasını çok sık kullanıyorsunuz. Fakat belli bir süre sonra burada girdiğiniz bütün komutlar birikiyor ve yeni komutlar girerken kafa karıştırıcı olabiliyorlar.

"Çalıştır" listesindeki girdileri temizlemek

Tüm bu eski komutları silmek ise "Kayıt Defteri"nde kısa bir yolculuk gerektiriyor.

Öncelikle Başlat menüsünü açın ve arama kutucuğuna veya "Çalıştır" aracının komut bölümüne "regedit" yazıp Enter'a basın. Karşınıza "Kayıt Defteri" çıkacaktır. Burada "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXPlorer\RunMRU"
yolunu izleyin. Burada daha önce girdiğiniz komutları aşağıda sıralanmış bir biçimde göreceksiniz. "(Varsayılan)" girdisi dışındaki bütün girdileri silerek artık eski ve boş "Çalıştır" listenize yeniden kavuşabilirsiniz.

Windows Vista kullanıcıları: Vista'da artık "Çalıştır" uygulaması yerine Başlat menüsündeki arama kutucuğunu da kullanabilirsiniz. Buraya yazacağınız herhangi bir yazılım veya komutu doğrudan çalıştırabilirsiniz. Örneğin www.chip.com.tr sitesini ping atarak sorgulamak istediğinizde arama kutucuğuna "ping www.chip.com.tr" yazıp "Enter"a basmanız yeterli.

Okuyucu Yorumları