CapsLock'u Kayıt Defteri ile etkinleştirme

Yazı yazarken en sık karşılaşılan durumların biri de CapsLock tuşuna yanlışlıkla tıklanması ve farkına varmadan büyük harflerle yazmaya devam edilmesi. Söz konusu tuşa pek ihtiyaç duymuyor ve tümüyle devre dışı bırakmak istiyorsunuz.

CapsLock'u Kayıt Defteri ile etkinleştirme

? [CapsLock] tuşu yanlışlıkla sık sık dokunan bazı kullanıcılar için o kadar sinir bozucu ki, zaman zaman tuşu yerinden sökenlerle bile karşılaşmak mümkün. Oysa aynı iş için çok daha basit ve şık bir çözüme başvurmak mümkün: [CapsLock] tuşunu Kayıt Defteri'ne ekleyebileceğiniz yeni bir anahtarla devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için Başlat / Çalıştır menüsünden "regedit" komutuyla Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni başlatın. Açılan pencereden HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Keyboard Layout anahtarına geçin.
Dikkat: Bu noktada Keyboard Layout yerine hemen altındaki Keyboard Layouts'u seçmediğinizden emin olun. Keyboard Layout'a sağ tuşla tıkladıktan sonra, açılan bağlam menüsünden Yeni / İkili Değer'i seçin Ad olarak "Scancode Map", değer olarak da "00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 00 00 00 00 3a 00 00 00 00 00"ı kullanın.
Dikkat! İkili değerin adında Scancode ile Map sözcükleri arasındaki boşluk karakterini unutmamalısınız. İşletim sistemini yeniden başlattığınızda [CapsLock] tuşunun tümüyle devre dışı kaldığını göreceksiniz. Az önce oluşturduğunuz Kayıt Defteri değerini silerek bu tuşu yeniden etkin hale getirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları