Çevrimiçi Ofis'i düzenleme için kullanma

Google'ın çevrimiçi ofis paketi hem ücretsiz hem de çok pratik. Fakat dokümanlarınıza çevrimiçi erişmek zorundasınız. Peki ya internet bağlantısı sağlayamadığınız yolculuk sırasında ne yapacaksınız?

Çevrimiçi Ofis'i düzenleme için kullanma

Google dokümanlara çevrimdışı erişebilme şansınız var. Bunun için öncelikle "Gears" adındaki açık kaynak kodlu bileşeni kurmalısınız. Bu bileşeni destekleyen internet siteleri için web tarayıcınıza çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz bir fonksiyon eklemiş olacaksınız. Öncelikle http://docs.google.com adresine giderek daha önceden kayıt olmadıysanız Google
hesabınızla kayıt olun. Sisteme giriş yaptığınızda sağ üst köşede "Çevrimdışı" bağlantısını göreceksiniz. "Çevrimdışı" bağlantısına tıklayarak açılan pencereden "Download
Gears" başlığını seçin. Açılan pencereden "Install Gears" seçerek kullanım koşullarını onaylayın. "GearsSetup.exe" dosyasını kaydedip web tarayıcınızı kapatın. İndirmiş olduğunuz dosyaya çift tıklayarak kurulumu tamamlayın. Şimdi web tarayıcınızı başlatabilirsiniz. http://gears.google.
com adresini ziyaret ederek "Gears" bileşeninin kurulup kurulmadığını kontrol edebilirsiniz. Google hesabınıza tekrar giriş yaptıktan sonra "Çevrimdışı" bağlantısına tıklayın.
Artık çevrimdışı bağlantıyı etkinleştirebilirsiniz. Bunun için "Çevrimdışı erişimi etkinleştir" tuşuna tıklayın. "Gears" ile bilgileri bilgisayarınızda depolayabilmeniz için çıkacak olan güvenlik sorgusundaki "Bu siteye güveniyorum. Gears'ı kullanmasına izin ver." seçtikten sonra "İzin ver" tuşuna tıklayın. İsterseniz açılacak olan pencereden "Google Dokümanlar"a masaüstünden erişebileceğiniz kısayol oluşturabilirsiniz. Artık dokümanlarınıza çevrimdışı olarak erişebilecek ve düzenleyebileceksiniz. İsterseniz http://docs.google.com bağlantısına web tarayıcınızda bir kısayol oluşturup hızlıca erişim sağlayabilirsiniz. Dokümanlarınız üzerinde yaptığınız değişiklikler bilgisayarınızda kaydedilecek, çevrimiçi olduğunuzda ise otomatikman Google Dokümanlar hesabınızla senkronize edilecektir.

NOT: Düzenleme işlemlerinin tamamı sadece metin dokümanlarında kullanılabilir. Sunu ve E-tablo sadece çevrimdışı olarak görüntülenebilir. Çevrimdışı olarak yeni doküman oluşturamazsınız.

DİKKAT: Bilgisayarınız üzerinden çevrimdışı
dokümanlara erişimi açmış oldunuz. Bunun anlamı dokümanlarınızın bilgisayarınız üzerinde kaydediliyor olmasıdır. Bilgisayarınıza erişebilen diğer kişiler dokümanlarınıza da erişebilecektir.

Okuyucu Yorumları