E-posta'larınızı daha hızlı yapılandırın

Outlook Express'i kişiselleştirmek çok kolay değil. Kayıt konumunu değiştirmek ve uyarı mesajlarını devre dışı bırakmak gibi işlemler için bile Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ne başvurmanız gerekebiliyor.

E-posta'larınızı daha hızlı yapılandırın

Bu noktada Tweaker for Outlook Express adlı araçtan yardım alabilirsiniz. Bu İngilizce yazılım normalde Kayıt Defteri'nde gizlenen çok sayıda Outlook Express seçeneğine erişmenizi sağlıyor. CHIP DVD'sinde yer alan bu aracı http://www.mapilab.com/download/ adresinden de indirebilirsiniz.

Arşiv dosyasının içerisindeki Setup. exe'yi çalıştırın. Daha sonra dil seçimi alanından English (USA)'i seçin ve kurulumu tamamlayın. Outlook Express'ten çıkın ve aracı başlatın.

Outlook Express Settings sekmesinden seçeneklere göz atabilirsiniz. Buradan açılış ekranını ya da Windows Messenger menü kısayolunu devre dışı bırakabilirsiniz.

Dosya eklerinin kaydedileceği standart klasörü belirlemek için Save attachments path'i etkinleştirin ve etkinleşen alandan klasör seçiminizi belirtin. Block executable attachments'tan virüs korumasını geliştirebilir ve Outlook Express'in ZIP ve XLS dosyalarını engellemesini durdurabilirsiniz. Diğer seçeneklerle yazılım penceresinin başlığını değiştirebilirsiniz. İşaretlenen seçeneklerin her biri için hemen altında İngilizce bir yardım metni bulacaksınız. Daha fazla yardım için Help'e tıklayabilirsiniz. Outlook Express Dialogs sekmesine geçin. Buradan uyarı mesajlarını devre dışı bırakabilirsiniz. Son olarak Uygula ve Tamam'a tıklayarak değişikliklere onay verin.

Okuyucu Yorumları