Ekran koruyucudan sonra oturumları kapatmak

Nihayet ara verildi! Fakat işyerinde korumasız dosyalarınıza bakan iş arkadaşlarınız mı var? Eğer her defasında oturumu kapatmayı unutuyorsanız işiniz zor demektir.

Ekran koruyucudan sonra oturumları kapatmak

Böyle durumlarda oturumunuzu otomatik olarak kapatan bir ekran koruyucu kullanabilirsiniz. Böylece verilerinizin güvenliğini de arttırmış olursunuz. Bu iş için uygun bir aracı "Windows Server 2003 Resource Kit" veya CHIP DVD içinde bulabilirsiniz: www.microsoft.com/downloads adresine girin. Arama kutucuğuna »Windows Server Resource Kit« yazın ve »Go«ya tıklayın. Sonuçlar sayfasında bu "Kit"e ait bağlantıyı bulabilirsiniz. Aracı indirin ve yükleyin. Daha sonra »C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools« dizinine gidin. Burada "winexit.scr" dosyasını bulun ve üzerine sağ tıklayın. Açılan menüden »Yükle« seçeneğine tıklayın. Bu sayede aracı doğrudan "Denetim Masası"na tutturabilirsiniz.

Ayarları yapmak için ise »Ayarlar« seçeneğine tıklayın. Oturumun kapatılabilmesi için aracın açık olan bütün programları kapatması gerekiyor. Bunu devreye sokmak için ise »Force application termination« seçeneğini devreye sokun. Fakat bundan sonra çalışmalarınızı kaydetmeden bilgisayar başından kalkmamaya dikkat edin. Şimdi yapmanız gereken »Countdown for« bölümüne oturum kapatılmadan önce gösterilecek uyarı ekranının süresi için gerekli değeri vermek. Yine alt kısma da bu uyarıda gösterilecek metni yazın. Ayarları yaptıktan sonra »Tamam« diyerek çıkın ve şimdi de oturumun kapanma süresini belirleyin. Tüm işlemleri tamamladıktan sonra »Uygula« ve »Tamam« seçenekleri ile aracı devreye sokabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları