Emniyetsiz meta bilgilerini ofisten silin

Çılgınca ama doğru: emniyetsiz Meta bilgilerini ofis dosyalarından işiniz bittiğinde temizlemek için, ihtiyacınız olan şey Windows. Belgelerinizi kişilere, müşterilerinize veya servis sağlayıcınızagöndermeden önce güvenli bir şekilde silmeniz için Vista buna izin veriyor.

Emniyetsiz meta bilgilerini ofisten silin

Meta bilgilerini silmek için Windows Explorer'ı açın ve ilgili dosya bilgilerini içeren klasörü bulun. Explorer penceresinde ilgili dosya üzerine sağ tuşla tıklayarak kısayol menüsünden"Özellikler" yolunu izleyin. Açılan diyalog kutusunda "Ayrıntılar" sekmesinde "Özellikleri ve Kişisel Bilgileri kaldır" yolunu izleyin. "Özellik Kaldır" diyalog kutusunda seçili dosyaların kopyasını oluşturmak veya dosyalar
için farklı özellikleri temizleme seçeneği mevcut. Uygun seçenekleri belirledikten sonra "Tamam"a tıklayın. Mevcut dosyadaki seçili özellikleri silebilmek gibi Windows manüel bir özelliğe de sahip.Bunun
için "Delete the following properties from the file" (Dosyadan özellikleri sil) seçeneğini aktif duruma getirin ve listedeki sırasıyla girilmiş değerlerden silinecek olanları seçin. Aynı zamanda "Tümünü seç" ve "Tamam"a tıklayarak seçilen özelliklerin tümünü de silebilirsiniz.

Not: "Tümünü seç" seçeneği her zaman bir dosyanın bütün özelliklerini silmeyebilir. Örneğin, bozulmuş dosya sistemleri için son kayıt tarihi gibi bilgiler.

Okuyucu Yorumları