Eski özellikleri yeni tarayıcı ile kullanmak

64 bit'lik sisteminizde 64 bit bir Windows çalıştırabilirsiniz. Fakat sörf yaparken ne zaman bir PDF dosyasına tıklasanız Internet Explorer yeni bir pencere açıyor. Bu sinir bozucu bir durum zira eski tarayıcı bunu aynı pencerede açıyordu.

Eski özellikleri yeni tarayıcı ile kullanmak

Eğer 64 bit bir Windows kullanıyorsanız varsayılan olarak 64 bit tarayıcı ile sörf yapıyorsunuzdur. "pdf.ocx" adlı Active-X kontrol bileşeni Acrobat tarafından bağlantılı PDF dosyalarını açmak için tarayıcıya otomatik olarak yükleniyor fakat bu 32 bit Internet Explorer için geçerli. İşte bu yüzden tarayıcınızın bu konuda yapacak bir şeyi yok. Durum böyle olunca herhangi bir PDF dokümanına tıkladığınızda tarayıcı 32 bit'lik sürümü açmak zorunda kalıyor.

Bu aşamada pencere yığılmasını önlemek için Windows ile gelen 32 bit'lik sürümü kullanabilirsiniz. Bu sürümü açmak için iki seçeneğiniz var: İster Başlat / Programlar / Internet Explorer (32 bit) yoluna giderek açabilir, isterseniz de Başlat / Çalıştır'a girerek aşağıdaki komutu çalıştırabilirsiniz:

C:\Programs-(x86)\Internet-
Explorer\Iexplore.exe

Buradaki "C" sistem sürücünüzü temsil ediyor. Eğer tarayıcının bu sürümü ile daha sık çalışmak istiyorsanız en iyi seçenek masaüstünüze bir kısayol oluşturmaktan geçiyor. Bunun için masaüstünüzde boş bir yere sağ tıklayın ve Yeni / Kısayol seçeneğini seçin ve açılan pencereye az önceki komutu girin.

Okuyucu Yorumları