Fotoğraf makinesinden dinamik fotoğraflar

Birçok motor sporları hayranı, arabaların hızlarının ve dinamikliğinin fotoğraflarına yansıması gibi ayrıntıları güçlendirmek ister. Fakat evdeki bilgisayarınızda fotoğraflar genelde durağandır.

Fotoğraf makinesinden dinamik fotoğraflar

Işık açısının çok dar olduğu koşullarda, fotoğraf çekerken en zor durum hızlı giden bir otomobilin veya motosikletin görünümünü hızı hissettirebilecek şekilde fotoğrafa yansıtabilmektir. Bu şekilde kaydedilen çekimlerde, otomobillerin veya motosikletlerin gerçekten tam olarak nerede oldukları belli olmaz. Bu yüzden genellikle, sadece motifin derinliği ve keskinliğini ön plana çıkartmak için değil aynı zaman arka planın da önemsiz olduğunu
vurgulamak için fotoğraflarınızın çekim açısı hem geniş hem de yüksektir.

Göze çarpan nokta : Gerçek bir motif genellikle bulanık ama detaylı bir arka planın olduğu yerde çokta ön plana çıkamaz. Sadece Spor etkinliklerinde olmasa bile, çekim hızı gelişen teknoloji, kısa süreli ve kaliteli çekimi mümkün hale getiriyor. Yarışların yapıldığı alanda, fotoğrafınızı çekebilmek için araçların sizi çok hızlı geçemeyecekleri bir noktada durun. Teleobjektifinizin daha uzun süre çekim yapabilmesini sağlayacak bir konumda olduğunuzdan emin olun, örneğin: 1/125 saniye gibi. Eğer mümkünse çekimlerinizi otomatik yakınlaştırma ayarında yapın. Bu mod'da iken kameranız hareket halinde olan otomobilin keskinliğini ve netliğini otomatik olarak ayarlayacaktır. Birçok SLR fotoğraf makinesinin (single-lens reflex) bu özelliği bulunmaktadır. Bir üçayak alın ve bunu aracın geleceği yöne doğru ayarlayın. Yarı zamanlama mod'u nesneyi görüş açısında sabitleyecektir. Bu hareketten sonra deklanşöre basın. Önemli nokta ise açınızı bozmadan durmaksızın çekmeye devam etmeniz. Böylelikle arka planın bulanıklığı kaybolurken, aracın fotoğraftaki hali keskinleşmeye ve net görünmeye başlayacaktır. Bu fotoğrafınıza hoş ve güzel bir dinamiklik kazandırır.

Okuyucu Yorumları