Gizlice başlatılmış programları tespit edin

Windows bilgisayarınızda çalıştırmış olduğunuz programları kaydeder. Böylece diğer kullanıcıların veya çocuklarınızın çalıştırmış olduğu programları kontrol edebilirsiniz.

Gizlice başlatılmış programları tespit edin

Program ilk çalışmaya başladığı anda Windows'un kaydetmiş olduğu program dosyalarını ve kayıt girdilerini okumaya başlar. Bu bilgiler sayesinde açılan diyalog kutusunda programların isimleri görüntülenir. Uygulamayı kaldırsanız bile tüm bilgiler saklanır. "MUICacheView" adlı ücretsiz program sayesinde bilgisayarınızda neler olup bittiğini anlayabilirsiniz. Uygulamayı CHIP DVD'de bulabilir veya http://www.nirsoft.net/utils/muicache_view.html adresinden indirebilirsiniz. Kurulum
için sıkıştırılmış klasörü açmanız yeterli. "MUICacheView.exe" dosyasına çift tıkladığınızda program başlayacaktır. Program yardımıyla girdileri silebilir, düzenleyebilir veya bir metin dosyasına aktarabilirsiniz. Herhangi bir program yardımı olmadan kayıt defterindeki bilgilere ulaşmak ve düzenlemek için biraz daha çaba harcamalısınız. "Başlat | Çalıştır" yolunu izleyerek "regedit" yazarak "Enter"a basın. "HKEY_CURRENT_ USER\Software\Microsoft\Windows\Shell NoRoam\MUICache" anahtarını bulun. Dll kütüphanesine ait çalıştırılmış olan programları burada bulabilirsiniz. Görmüş olduğunuz isim değerleri uygulamaların görünen isimleridir.

Dikkat: Windows'un bazı durumları için
girdiler kullanılıyor olabilir. Bilmediğiniz girdileri silmek veya değiştirmek ciddi sistem hatalarına yol açabilir. İşletim sisteminin otomatik olarak birçok girdi yaratıyor olduğunu unutmayın. Tavsiyemiz sadece çalıştırılmış olan programlara göz atmanız olacaktır.

Okuyucu Yorumları