Güncelleme sonrası parola girişini düzeltme

Windows Update'le yaptığınız güncellemenin ardından bilgisayarınız yeniden başlattınız ancak oturum açma ekranına parola yazamıyorsunuz. Windows'unuz kilitlenip kaldı, şimdi ne yapacaksınız?

Güncelleme sonrası parola girişini düzeltme

Bu durum bazı sistemlerde Windows kabuğu için bir güvenlik yaması yüklendikten sonra ortaya çıkıyor. Oturum açma ekranını yeniden etkinleştirmek için [Ctrl]+[Alt]+[Del]tuş bileşimine iki kez arka arkaya basın. Artık Windows'un klasik oturum açma penceresi görünecek ve buradan sorunsuzca giriş yapabileceksiniz. Sistemlerin büyük kısmında sorun böylece çözülebiliyor.

Bazı durumlarda ise tuş bileşimi hilesinin yanı sıra karşılama ekranını devre dışı bırakmak da işe yarayabilir. Bunun için, Denetim Masası'ndan Kullanıcı Hesapları'nı açın, Kullanıcıların oturum açma ve kapatma şeklini değiştir'e basın. Şimdi de Karşılama ekranını kullan seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın. Daha sonraki güncellemelerde bu seçeneği tekrar açıp kapatabilir ve karşılama ekranının işler hale gelip gelmediğini öğrenebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları