Internet Explorer'ı masaüstünden başlatmak

Windows XP'de masaüstünde Internet Explorer'ı çalıştırmak için basit bir kısayol yerine gerçek bir simge mevcut iken Vista masaüstünde bu sembolden eser yok. İşin kötü yanı ise bu sembolü yerine koyamamanız.

Internet Explorer'ı masaüstünden başlatmak

Yinede programın kök dizinine uzanan normal bir kısayol yaratmak mümkün. Fakat bu kısayol üzerine sağ tıkladığınızda içerik menüsünden internet özellikleri gibi kullanışlı özelliklere doğrudan erişemiyorsunuz. Ancak bir Kayıt Defteri girdisi ile Internet Explorer'a ait gerçek bir sembolü masaüstüne yerleştirebilirsiniz. Bunun için Kayıt Defteri'ni açın ve "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\New" anahtarına gidin. Şimdi Düzen/Yeni/DWORD (32 Bit) Değeri komutu ile yeni bir girdi yaratın ve bu girdiye Class-ID olarak
{871C5380-42A0-1069-A2EA-08002B30309D}
değerini verin. Daha sonra oluşturduğunuz bu yeni girdiye çift tıklayın ve "0" değerini verin. Eğer bu özelliğin bütün kullanıcılar için aynı olmasını istiyorsanız aynı girdiyi aynı değer ile birlikte HKEY_LOCAL_MACHINE altındaki benzer anahtarın içinde oluşturmalısınız.

Şimdi kayıt Defteri'ni kapatın ve masaüstünde boş bir yere tıklayıp F5 tuşuna basın. Windows görüntüyü güncelleyecektir. Eğer sembol yine de gözükmezse Internet Explorer'a erişimi yeniden güncelleyin. Bunun İçin Denetim Masası / Programlar / Varsayılan Programlar yolunu izleyin ve buradaki "Program erişimi ve bilgisayar varsayılanlarını ayarla" seçeneğine tıklayın ve açılan pencereden ayarı "Özel" olarak değiştirin. Şimdi bu seçeneğin yanındaki ok'a tıklayın ve açılır menüden "Bu programa erişimi etkinleştir" seçeneğini işaretleyin.

Okuyucu Yorumları