İzlediğiniz Flash animasyonları kaydedin

Internet Explorer'da izlediğimiz flash animasyonları bilgisayarınıza kolayca kaydedebilirsiniz. İşte günün pratik ipucu...

İzlediğiniz Flash animasyonları kaydedin

viking20 isimli CHIP Online forumu üyesinden:

Bu anlatımda İnternet Explorer'da izlediğimiz flash animasyonları bilgisayarımıza kayıt etmeyi göreceğiz. Öncelikle animasyonu izleyip bitmesini bekleyelim.

Bilgisayarımdan C: sürücüsüne girin (Windows hangi sürücüde kuruluysa o sürücüye girilecek)
Daha sonra eger gizli dosyalarınız gözükmüyor ise Ayarlar>Klasör seçenekleri>Görünüm>Gizli dosya ve klasörleri gösteri işaretleyerek aktif edip "local settings"klasörüne girin.Açılan Local Settings klasöründen "Temporary Internet Files" klasörüne girin. Temporary Internet Files klasöründeyken F3 tuşuna basarak Arama yardımcısını aktif edin.Soldaki arama yardımcısından "Tüm dosya ve klasörleri" seçeneğine tıklayın ve en üstteki kutuya " *.swf " (tırnaklar yazılmayacak) yazıp "ARA" tuşuna tıklayın.

Sağ tarafta bilgisayarda kayıtlı tüm Flash dosyaları görünecek. Onların içinden eğer seyrettiğiniz animasyonun adını bilmiyorsanız tek tek çift tıklayarak bulabilir istediğiniz bir klasöre alabilirsiniz. Benim seyrettiğim animasyon "Happy Tree Friends" sitesindeydi. Listedeki "htf_icy.swf" dosyasıda seyrettiğim animasyon olduğunu anladım çünkü Sitenin baş harflerini var dosya adında. Sizde bu şekilde animasyonunuzu bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları