Keylogger tehlikelerinin önüne geçin

Keylogger'lar son derece tehlikeli. Bu küçük yazılımlar bilgisayarınıza gizlice yerleşiyor ve girdiğiniz parolaları ve PIN kodlarını kaydediyor. Hiçbir özellikten vazgeçmek zorunda kalmadan benzer tehlikeleri bertaraf etmeniz mümkün.

Keylogger tehlikelerinin önüne geçin

Güvenliği elden bırakmayın ve başkalarının eline geçmesini istemediğiniz bilgileri girmek için farenizi kullanabilirsiniz. CHIP DVD'sinde yer alan ve www.myplanetsoft.com/free/mouse- only-keyboard.php adresinden de indirebileceğiniz Mouse Only Keyboard adlı ücretsiz yazılım kurulum gerektirmiyor. DVD'den söz konusu dosyaya ulaşmak için Arama satırınıa yazılımın adını girin ve [Enter]'a tıklayın. Mok. exe dosyasına çift tıklayarak yazılımı başlatabilirsiniz. Parola ya da kullanıcı adı alanına gireceğiniz karakterlere birer birer tıklamanız gerekiyor. Copy'ye tıklayarak parolayı panoya aktarabilirsiniz. Daha sonra internet tarayıcı pencerepenceresinden bilgileri gireceğiniz web adresini ziyaret edin ve [Ctrl]+[V] tuş bileşimiyle parolayı girin. Bu yöntem uzun metinlerin yazılması için pek elverişli değil, ancak parola girerken kendini daha güvende hissetmek isteyen kullanıcılar için göze alınabilir nitelikte.

Parolalarınızda özel karakterlere de yer verdiyseniz, onları geçici ya da kalıcı olarak seçim listesine ekleyebilirsiniz. Bunun için Custom chars alanına tıklayın, klavye ile özel karakteri girin ve + simgesine tıklayın. Eklediğiniz karakter diğerleriyle birlikte yukarıdaki listede kullanımına sunulacak. Değişikliğin kalıcı olması için yazılımın yapılandırma dosyasında değişiklik yapmanız gerekecek. Mouse Only Keyboard penceresini kapatın. Daha sonra yazılıma ait dosyaların bulunduğu klasördeki mok.ini dosyasını herhangi bir metin düzenleyicisiyle görüntüleyin. En sona gidin ve buraya eklemek istediğinij için ideal bir yazılım. Çünkü bu bilgisayarlarda herhangi bir keylogger olup olmadığını anlamanız mümkün olmayabilir. Bu nedenle yazılımı USB belleğinize ya da her an erişebileceğiniz bir çevrimiçi depolama alanına kopyalayın. Artık onu bu konumdan doğrudan çalıştırabilir ve örneğin banka hesabınıza yabancı bir bilgisayardan da daha güvenli bir şekilde erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları