Kısayol tuşları ile kolayca stil vermek

Metinleri biçimlendirmede stiller önemli bir rol oynuyorlar. Sinir bozucu: metinlere herhangi bir stil vermek istediğinizde her zaman elinizi klavyeden alıp fare ile stili vermek zorundasınız.

Kısayol tuşları ile kolayca stil vermek

Word, her stile bir tuş kombinasyonu atamanıza izin veren bir özellik sunuyor. Bu özelliği sık sık kullandığınız stiller ile kullanarak zamandan ve eliniz her defasında fare götürmekten tasarruf edebilirsiniz.

Ayarları yapılandırmak için ilk olarak Biçim / Stiller ve Biçimlendirme ayarlarına girin. Word 2007'de stilleri "Giriş" sekmesi altında bulabilirsiniz. Listede istediğiniz stili arayın, üstüne sağ tıklayın ve içerik menüsünden "Değiştir" komutunu verin. Açılan bir sonraki pencereden "Biçim"e ve ardından da "Kısayol tuşu" seçeneğine tıklayın. Şimdi imlecin girdi alanında olduğunu göreceksiniz. İstediğiniz tuş kombinasyonuna basarak stile bir kısayol tuşu ekleyebilirsiniz. Eğer halihazırda bu tuşlara bir atam varsa Word siz uyaracaktır, yoksa atama sorunsuz gerçekleşecektir. Eğer herhangi bir çakışma varsa "Backspace" ile verdiğiniz kombinasyonu silebilir ve yeni bir kombinasyon hazırlayabilirsiniz. Her şey tamam olduğunda ise "Ata" komutu ile istediğiniz kombinasyonu atayabilirsiniz.

Bu işlemi diğer sık kullandığınız stiller için de tekrar ederek zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca [Ctrl]+[Alt] tuşlarını kullanarak boş kombinasyonları tespit edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları