Küçük resimleri diğer biçimlere uydurma

Windows'un Explorer'da gösterdiği küçük resim ön izleme teknolojisi sadece belirli dosya biçimleri için geçerli. TIF ve PCX gibi birçok dosya çeşitleri sadece simge olarak gözüküyor. Fakat ThumbView adlı yazılım sayesinde desteklenen dosya çeşitlerinin sayısını arttırabilirsiniz.

Küçük resimleri diğer biçimlere uydurma

ThumbView Lite yazılımı sayesinde Explorer'ın desteklediği ön izleme biçimlerine 19 adet daha dosya biçimi ekleyebilirsiniz. Bu ücretsiz yazılımı CHIP DVD'den kurabilir veya www.seriema.net/thumbview/ adresinden de temin edebilirsiniz. Yazılım Explorer için bir genişleme paketi gibi olduğundan dolayı ayrı bir yazılım başlatmaya gerek yok. Yazılım sayesinde TIF, PCX, PSD veya PSP gibi birçok dosya biçimimin ön izlemesini görebilirsiniz. Bunun yanında söz konusu dosyalar hakkında daha birçok ayrıntı da ipucu şeklinde gözükebiliyor.

Dipnot: Windows Vista hâlihazırda Windows XP'nin desteklemediği birçok dosya biçimini destekliyor ve ön izleme şeklinde gösterebiliyor. Fakat yine de daha fazla dosya biçimini desteklemesini istiyorsanız yazılımı indirip kurabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları