Media Player 11'i kalıcı olarak silmek

Windows Media Player 11 sistemin derinliklerine kadar işlemiş bir uygulama. Fakat beklediğiniz performansı alamadığınız için bu uygulamayı, eski sürümü kalacak şekilde, sistemden kaldırmak istiyorsunuz. Fakat "Denetim Masası" üzerinden kaldırmak bazen sorunlu olabiliyor.

Media Player 11'i kalıcı olarak silmek

Windows Meda Player 11'i sistemden kaldıramıyorsanız uygulamayı Güvenli Mod'da kaldırmayı deneyebilirsiniz. Bunun için bilgisayarınız açılırken [F8]'e basın ve çıkan menüden »Güvenli Mod«u seçin. Bilgisayar açılıp masaüstünüz ekrana geldiğinde »Başlat / Çalıştır« komutunu verdikten sonra, açılan kutucuğa "appwiz.cpl" yazın ve »Tamam« diyerek uygulamayı çalıştırın. Şimdi açılan listeden "Windows Media Player 11" girdisini seçin ve yukarıdan »Kaldır« komutunu verin. Gerekli adımları takip edin ve bilgisayarı normal moda yeniden başlatın.

ELE SİLME: Eğer bu işleme rağmen Media Player 11 sistemden kalkmadıysa bu defa uygulamayı elle kaldırmak gerekecektir. Bunun için yeniden »Başlat / Çalıştır« komutunu verin fakat bu defa açılan kutucuğa »%windir% \ $ntUninstallwmp11$ \ spuninst \ spuninst.exe« komutunu girin. »Tamam « diyerek komutu onayladıktan sonra diğer işlemi de devam edip sonlandırın.

Şimdi Kayıt Defteri'nden bir girdiyi silmek gerekiyor. Bu işlem için ise yine »Başlat / Çalıştır« komutundan sonra "regedit" komutunu girin. Açılan pencereden »HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\wmp1« yoluna gidin ve »Düzen / Sil« komutunu verin. »Evet« ile onaylayın. Kayıt Defteri'ni kapatın. Artık tek yapmanız gereken yazılımın tekrar yüklenmesini engellemek: Windows Update esnasında Media 11'in yeniden yüklenmediğinden emin olmak için »Başlat / Tüm Programlar / Windows Update« yolunu izleyin. Açılan sayfada şimdi »Kullanıcı Tanımlı Arama« seçeneğine tıklayın. Başarılı bir aramadan sonra sol kısımdaki »Yazılım, isteğe bağlı« bağlantısına tıklayın ve "Windows Media Player 11" girdisini genişletin. Şimdi alt kısımdan »Bu güncelleştirmeyi artık gösterme « seçeneğine tıklayın. Ayarın kaydedilmesi için ise »Güncelleştirmeleri göster ve yükle« butonuna tıklamanız yeterli.

Okuyucu Yorumları