Metin alanlarını kaydetmek

Bazen birden fazla veya daha az sayıda metin alanını başka dokümanlarda kullanmanız gerekiyor olabilir. Bu metin alanlarını ara bellekte tutarak, diğer dokümanlarda kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Metin alanlarını kaydetmek

Bilgisayarınızda XP veya üstü sürümler mevcutsa bu işlemi gerçekleştirmek çok kolay. İlk olarak program penceresini küçülterek ekranınızda görüntüleyebileceğiniz bir alan açın. Kopyalamak istediğiniz metin alanını seçtikten sonra masaüstüne sürükleyerek bıraktığınızda Windows hurda belge olarak yeni bir dosya yaratacaktır. Artık orijinal metindeki yapacağınız değişiklikleri düşünmenize gerek kalmayacak. Çünkü diğer belgede seçip bıraktığınız alan aynen duruyor olacaktır. Metin üzerinde istediğiniz şekilde değişiklik yapabilirsiniz, Windows veya Word'ü kapatsanız bile belge bozulmadan kalacaktır. Hurda belgenin üzerine çift tıkladığınızda Word alıntı metni size görüntüleyecektir. Aynı yolu izleyerek diğer alıntı metinlerinizi de bu şekilde kopyalayabilir veya düzenlemek için saklayabilirsiniz.

NOT: Birçok metin alanı – alıntı kopyalamayı düşünüyorsanız, masaüstünüzü fazla karıştırmadan aynı işlemleri bir klasör içinde de gerçekleştirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları