Modem faks çekmek istemiyor

AVM'nin kendi programını kurduktan sonra Fritzfax, okuyucumuz Sabri Can Bey'in işini yapması sırasında hiçbir işlem kabul etmiyor. Problem: Diğer her şey çalışmasına rağmen, Sabri Can Bey FritzBox Fon WLAN 7050'de bir hata olmasından şüpheleniyor ve CHIP Test Merkezine başvuruyor.

Modem faks çekmek istemiyor

Teşhis: İki konuya inanamıyoruz; birilerinin hala faks çektiğine ve bunun bu kadar zor olduğuna.
Yeni bir bilgisayar kuruyoruz; elimizdeki bir FritzBox 7050'yi en son Firmware ile güncelliyoruz ve cihazı ADSL bağlantısı ile çalışır hale getiriyoruz. Fritzfax yazılımını kuruyoruz. Olması gerektiği gibi fakslıyor. Biz de bir donanım hatasından şüpheleniyoruz ve Sabri Can Bey'e kendi FritzBox'ını bize yollamasını rica ediyoruz. Üç gün sonra sadece Fritzbox değil bilgisayarı da test merkezimizin laboratuar masasında buluyoruz. Sistemi harekete geçiriyoruz ve aynı hatayı bizde doğruluyoruz: Fritz fakslamıyor. Kutu bir anormallik göstermiyor. Bununla beraber kayıt »FritzBox Internet« içinde »Fritzfax« menüsü altında internet ve telefon ayarları da yapılmış durumda. Sonuç olarak CAPI (Common ISDN Application Programming Interface) ile ilgili bir problem olduğu ortada.

Çözüm: FritzBox'un CAPI arabirimi bir tuş bileşimi aracılığıyla ilişkili bir telefonda rahatça kapanıyor ve açılıyor. Biz de bu durumda "Fritzfax" programını kapatıyoruz. CAPI arabirimini #96*2* tuş kombinasyonu ile kapatıyoruz ve de bununla beraber #96*3* ile aynı şekilde yeniden başlatıyoruz. Yeni bir başlangıçtan sonra Fritzfax programlarının tümü kusursuz çalışıyor. Menü girdisinden de bu yeniden görülebiliyor.
CAPI modülünün neden çalışmadığı aşikâr olsa da problemin bundan sonra bir daha hiç nüksetmeyeceği açık.

Okuyucu Yorumları