Numaralandırmaya ikinci sayfadan başlamak

Word'te çok sayıda sayfa içeren bir metin oluşturduğunuzda hem sayfa numaralandırırken hem de içindekileri oluştururken kapağa 1 numara veriliyor. Ancak numaralandırmanın kapak yerine belgenin ikinci sayfasından başlamasını istiyorsunuz.

Numaralandırmaya ikinci sayfadan başlamak

Özel olarak sayfa sonu ekleyerek kapağın ayrı bir bölüm olarak tanımlanmasını sağlayın. Daha sonra Word'ün sayfa numaralandırmasını ikinci bölümden başlatmasını sağlayın. Bölüm sonu eklemek: Fare işaretçisini metnin ilgili bölümüne sürükleyin ve Ekle menüsünden Kesme'ye tıklayın. Açılan iletişim penceresinde Kesme Türleri ya da Bölüm Sonu Türleri alanından Sonraki Sayfa'yı işaretleyin ve Tamam'a tıklayın. Word, bölüm sonunu kesikli çift çizgi olarak gösteriyor. Kapak zaten sürekli bir sayfa sonuyla metnin geri kalanından ayrılıyorsa onu silmeniz gerekiyor. Aksi halde Word kapak ve metin arasına boş bir sayfa yerleştiriyor. Bunun için Görünüm menüsünden Normal'e tıklayın ve imleci Bölüm Sonu (Sürekli) etiketini taşıyan kesik çizginin üzerine getirin. [Del]'e tıklayarak bu çizgiden kurtulabilirsiniz.

Numaralandırmayı başlatmak: İmleci bölüm sonunun ardına getirin ve Ekle menüsünden Sayfa Numaraları'na tıklayın. Açılan iletişim penceresinden Biçim'e tıklayın ve Sayfa Numaralandırma'dan Başlangıç seçeneğini etkinleştirin ve yanındaki alana 1 değerini girin. Bu sayede imlecin içerisinde bulunduğu bölümde numaralandırma yeniden 1'de başlayacak. Tamam'a tıklayarak iletişim pencerelerinden çıkın.

Üstbilgi ve altbilgi ayarları: Üst ve altbilgi satırlarına kapakta yer vermeye gerek yok. Görünüm menüsünden Üstbilgi ve Altbilgi'ye tıklayın ve Öncekini Göster veya Sonrakini Göster ile ikinci bölüme geçin. "Öncekine Bağlan" seçeneğini devre dışı bıraktıktan sonra ilk bölümün üstbilgi ve altbilgi satırlarına gidin ve buraya eklenen sayfa numaralarını kaldırın. Bunun için onları işaretledikten sonra [Del]'e tıklamalısınız. Artık sayfa numaraları kapak yerine yalnızca metinde gösterilecek. Son olarak Kapat'a tıklayarak araç çubuğundan çıkın.

Okuyucu Yorumları