Ortam dosyalarını web üzerinden dönüştürmece

Elektronik postanıza, medya oynatıcınızın oynatamayacağı bir biçimde müzik ve video dosyası içeren bir ileti geldi. Dosyaları özel bir program kurmadan en hızlı şekilde uygun formata nasıl çevirebilirsiniz?

Ortam dosyalarını web üzerinden dönüştürmece

Eğer bir dosyanın biçimini değiştirmek zorundaysanız, bilgisayarınıza özel bir program indirip kurabilirsiniz. Fakat tüm bu işlemleri yerine getirebilecek bir web sitesi mevcut. Adres satırına http://media-convert.com/tr/ yazın ve işlemi yapabileceğiniz web sayfasını açın. Web sitesinin düzgün çalışabilmesi için "Java" Programının bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir. Yine güvenlik ayarlarınız kısıtlı ise Internet Explorer'da "Araçlar / İnternet seçenekleri" sekmesini açın. "Güvenlik" ayarları listesinde "Scripting" ayarlarında "Scripti Aktifleştir" sekmesini çalışır hale getirin. Firefox'da ise "Araçlar / Ayarlar" menüsüne geldikten sonra "Java scripti etkinleştir" seçeneğini aktif hale getirin.

Bu işlemleri yaptıktan sonra ana kutucuğun yanındaki "Gözat" düğmesine tıklayın. Şimdi dosyaya ulaşmak ve onu seçmek için sabit diskinizden dosyanın bulunduğu konumu seçin. Site seçtiğiniz dosyanın biçimini otomatik olarak tespit edecektir. Şimdi "Çıkış Biçimi" bölümünden Windows, DVD Pal, iPod veya istediğiniz bir başka dosya biçimini seçin. Burada yine birçok dosyayı birleştirmek, dosyayı parçacıklara ayırmak veya seste değişiklik yapmak, imaj çözünürlüğü, ses veya fotoğraf kalitesini ayarlama gibi birçok değişik ayarı da bulabilirsiniz. Son olarak eklemeye başlamak içim sağ üstteki "Ok" butonuna basınız.
Öncelikle kaynak dosyanız upload edilecektir. Operasyonun ilerleyişi web sitesinde bulunabilir. İşlem otomatik olarak sonlandığında ise dosyanızın son hali için bir indirme linki alacaksınız. İndirme işlemini 24 saat içinde gerçekleştirebilirsiniz, böylece bu bağlantıyı arkadaşınıza da gönderebilirsiniz. Fakat şunu da unutmayınız ki bu servis yasal olmayan dosyaları çevirmeniz için kullanılacak bir web sitesi değildir. Web sayfasının yine popüler ofis formatlarını da PDF olarak kaydetmenize ve göndermenize olanak tanıdığını da belirtelim.

Dikkat: Büyük çaplı dosyaların dönüşümü için bu yöntem önerilmez zira dosyanızı indirmeden önce sisteme göndermeniz gerekmektedir ve bu da var olan ADSL bağlantınız ile tahmin ettiğinizden çok daha uzun sürebilir. Bu durumda işlem için ekstra bir yazılım yüklemek daha karlı olacaktır.

Okuyucu Yorumları