Otomatik başlayan programları kontrol edin

Çoğu program yükleme esnasında otomatik başlatma fonksiyonunu kendiliğinden aktif hale getirir. Sonuç olarak sisteminizin açılma süresi uzayacaktır. Bunun yanında tüm programların otomatik başlatma fonksiyonunu da kapatmak istemeyeceksinizdir.

Otomatik başlayan programları kontrol edin

Çünkü arka planda çalışmaya devam etmesi gereken programların olduğunu biliyorsunuz.

Başlangıçta virüs tarayıcınız dışında diğer programlara çoğunlukla ihtiyacınız yoktur. Bu uygulamayla programların otomatik başlamasını ertelerken diğer yanda kademeli yüklenmesini sağlayacaktır. Demek istediğimiz siz bilgisayarınızda işlerinize başladığınızda, arka planda uygulamalar kontrollü bir şekilde yüklenmeye başlanacaktır. "Startup Delayer" adındaki bu ücretsiz uygulamayı www.r2.com.au adresinden indirebilirsiniz.

Kurulduktan sonra programı başlattığınızda "Startup Delayer" otomatik başlayan programları tarayarak listeleyecektir. Otomatik başlayan programların isimlerini tam olarak okuyabilmek için sürükle & bırak yöntemiyle sütunu genişletin. Açılan listede ilgili ana programların yeni versiyonlarının olup olmadığını kontrol eden bir güncelleme programlarını göreceksiniz. Bu bileşenlerin başlamasını kontrol ederek erteleyebilirsiniz.

Farenizle ilgili programları listenin altındaki zaman çizelgesine sürükleyerek istediğiniz şekilde programların başlangıçlarını kontrol edebilirsiniz. Ertelemek istediğiniz tüm programlar için aynı işlemi yapmalısınız.

Aralıkların yeterli uzunlukta olmasına özen göstererek programının çakışmadan çalışmasını sağlayabilirsiniz. Zaman çizelgesindeki dizileri sürükle & bırak yöntemiyle kolayca yeniden düzenleyebilirsiniz. Farenizin imlecini programın üstüne getirdiğinizde; program için ayrılan yeri "Startup Delayer" gösterecektir. Buna alternatif olarak çift tıklayarak bir girdi açtıktan sonra geciktirme alanından hedeflediğiniz zaman aralığını ayarlayabilirsiniz.

Son olarak uygulamayı aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bunun için araç çubuğundaki "SD" etiketli üçgene tıklayın. Bir sonraki diyalog kutusunda "Hidden Version"u seçin. Artık bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda kontrol programın elinde olacak yani arka planda işleriniz çalışmaya başlayacaktır.

Okuyucu Yorumları