Oyun oynayan çocukları çekmek

Çektiğiniz bütün çocuk fotoğraflarının nedense hepsi aynı gözüküyor: Nedeni basit; çekilen fotoğrafın bireyin kendi boy seviyesinden çekilmesi. Tabii ki bu şekilde çekilen bir fotoğrafın göze hitap etmesi beklenemez.

Oyun oynayan çocukları çekmek

Konumunuzu değiştirmenin vakti geldi. Çocuklarınıza kaba insanlar gibi yukarıdan bakmak yerine bakış açınızı değiştirin. Mükemmel kareyi yakalamadan önce çömelin. Ayrıca çocukların etrafa saçıldığı ferah anları yakalamak da ayrı bir güzellik.

Örneğin bir çocuğun uçurtma uçurmasından daha iyi bir an olabilir mi? Kısa günlerin avantajından yaralanın ve sonbahar-kış güneşinin batarken arka planda olduğu kareleri yakalayın. Bu, gökyüzüne sıcak bir renk katacak ve çocukları sanki o kareden çıkartılmış gibi göstererek bir siluet oluşturacaktır. Bu karenin en önemli kısmı uçurtmayı gökyüzüne salmak ve yaşam dolu bir an elde etmek. Çocuğunuz size diyagonal olarak yürüdüğüne veya koştuğuna emin olun. Bu sayede doğru odak mesafesini ayarlayabilir ve otomatik netleştirmeyi devre dışı bırakabilirsiniz.

Şimdi iki seçeneğiniz var: en iyisi ikisini birden deneyin.

Seri resim çekmek: Eğer yeteri kadar ışığınız varsa, kısa çekim süresi kullanabilirsiniz. Bu seri resimler için idealdir. Çekim yaparken yine makinenizi ayağa monte edin, seri çekim modunu devreye sokun ve çocuğunuzla aranızdaki mesafeyi belirleyin. Çocuğunuz koşmaya başlayıp objektifte belirdiğinde deklanşöre basın ve basılı tutarak seri çekimi gerçekleştirin. Burada dijital SLR makinelerin güçlü yönlerini kullanabilirsiniz. Bazıları saniyede beş kareden fazla yakalayabiliyor. Çekim efektiniz aynı olmasına karşın nesnenin konumu her karede farklı olacaktır. Daha sonra bu resimleri bilgisayarınızda birleştirerek farklı kareler elde edebilirsiniz.

Panoramik: Karanlıkta ve şafakta, bütün makineler algılayıcının yeteri kadar ışık toplayabilmesi için uzun poz süresine ihtiyaç duyar. Elle fotoğraf çekerken sarsıntılardan mümkün olduğunca kaçınmalısınız. Buraya dikkat: 1/15 saniye veya fazlası gibi göreceli yüksek ışığa maruz kalma durumlarında makineyi çocuğa doğru çevirmeyi unutmayın. Bu hareket esnasında, deklanşöre basın ve çevirmeye devam edin. Farklı aparatlar ve ışık süresi kullanarak farklı efektler elde edebilirsiniz. Bu tür çekimler olayı tüm dinamiğiyle yakalamanıza olanak tanır. Bulanık arka planın tam tersine ön plandaki keskin nesne profesyonelce planlanmış gibi görünecektir. Hareketli nesnenin bulanık olması uçurtmaya havaya hareket ediyormuş hissi verir.

Okuyucu Yorumları