Oyun sonrası masaüstünü yeniden boyutlandırma

Oyun bitti, masaüstü gitti... Pencerelerin başlıkları, kapatma simgeleri gibi simgeler çok büyük bir hal aldı. Masaüstünde de simgeler yerine siyah kareler görünüyor. Peki ne yapmalı?

Oyun sonrası masaüstünü yeniden boyutlandırma

Büyük olasılıkla oyun sadece çözünürlüğünüzü değil, aynı zamanda DPI ayarlarınızı da değiştirdi. Nesnelerin monitörde ne kadar büyük gözüktüklerinden bu anlaşılabiliyor. İlk olarak yarları eski haline getirmeyi deneyin. Bunun İçin »Denetim Masası / Görüntü« yolunu izleyin. Buradan »Görünüm« bölümündeki yazı tipi boyutunun »Normal« olduğundan emin olun. »Uygula« ve »Tamam« diyerek buradan ayarları doğrulayın.

2000, XP: Yanlış DPI ayarını değiştirmek için masaüstüne sağ tıklayın ve açılan menüden »Görüntü«ye tıklayın. Daha sonra buradan »Ayarlar« sekmesine geçin ve »Gelişmiş»e tıklayın. Şimdi açılan pencereden DPI ayarını 96 olarak değiştirin. »Uygula « ve »Tamam« ile yaptığınız değişikliği doğruladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Vista: Vista altında masaüstünde boş bir yere sağ tıklayıp »Kişiselleştirme« seçeneğine tıklayın. Akabinde sol kısımdan »Yazı tipi boyutunu belirle (DPI)« seçeneğine tıklayın; »Varsayılan ölçek (96 DPI)« seçeneğini işaretleyin. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra sorun çözülmüş olacaktır. Siyah kare sorununu çözmek için ise değeri önce 120 DPI yapın. Bilgisayarı kapatıp açın ve tekrar 96 DPI'a getirin.

Okuyucu Yorumları