PC kapanışındaki programları hızlıca kapatın

Bilgisayarınızı kapatırken, Windows bazı çalışan programları kapatamıyorsa bunun nedeni kullanıcıdan onay almak zorunda kalmasıdır. Zaten bilgisayarınızı kapatırken açık olan tüm programların da kapatılmasını istiyorsunuz. Bu sorgu gerçekten gereksiz ve rahatsız edici bir durum.

PC kapanışındaki programları hızlıca kapatın

Sizi rahatsız eden sorguyu durdurabilirsiniz. "Başlat | Çalıştır" yolunu izleyerek "regedit" yazarak "Enter"a basın. Kayıt defteri açılacaktır. Vista kullanıcıları "Başlat" menüsünde bulunan arama satırına doğrudan komutu girerek de Kayıt Defterini çalıştırabilirler. Ağaç yapısı şeklinde sıralanmış olan sol taraftaki menüden "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\ Desktop" anahtarını bulun. Sağ taraftaki pencerede "AutoEndTasks" değerini görüyor olmalısınız. Eğer bu değer yoksa "Düzen | Yeni | Dize Değeri" yolunu izleyerek değeri oluşturun. Üzerine çift tıklayarak açılan pencereden değerini "1" olarak atayın. "Tamam" tuşuna basarak diyalog kutusundan çıkın ve sistemi yeniden başlatın. Bu ayarla yalnızca işletim sistemi sorgularını kaldırabilirsiniz. Yaptığınız bu ayarla sistemin kapanma süresini hızlandırmış olmuyorsunuz. Windows'un kapanırken sorgular yüzünden bekleyeceği süreyi azaltmış oluyorsunuz.

NOT: Eski ayarlara geri dönmek isterseniz, kayıt defterinde "AutoEndTasks" anahtarını bularak değerini "0" yapabilirsiniz. İsterseniz "AutoEndTasks" girdisini tamamen silerek de eski ayarlara dönebilirsiniz. Bekleme süresini azaltmak için "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control" anahtarını açarak "WaitToKill Service-
Timeout" girdisini bulun. Bekleme süresi değerini milisaniye cinsinden girebilirsiniz.
(Örneğin 1000)

Okuyucu Yorumları